Abone Ol

İphone 7 arabanın içinde patlayarak yangına sebep oldu

Samsung'un patlama riski nedeniyle son olarak THY tarafından uçağa alınması yasaklanan Galaxy Note 7'leri bir yana, bir patlama haberi de Avustralya'dan geldi. Ancak bu kez başrolde Samsung değil; Apple'ın telefonlarından iPhone 7 vardı.

İphone 7 arabanın içinde patlayarak yangına sebep oldu

Sörf öğretmeni olarak görev yapan Mat Jones'un iddiasına göre, iPhone 7 model akıllı telefonu aracın içinde patlayarak ufak çaplı bir yangına sebep oldu.
İnternet sitelerinde söz konusu olay hakkında fotoğraflar yayınlarken, görüntülerde telefonun araç içerisinde yandığı görülüyor. Henüz yanma sebebi belli olmayan iPhone 7, kendi ile birlikte araç içerisinde bulunan kıyafetleri ve aracın koltuklarını da yakıp kül etmiş durumda.
Bu olay sonrası akıllara ilk olarak telefonun güneş ışığına fazla maruz kalması sonrası yanmanın gerçekleşmiş olabileceği tahmini geliyor. Ancak Mat Jones'un ifadesine göre telefon, kıyafetlerle kaplıydı ve direkt olarak güneş ışığına maruz kalmıyordu.
Mat Jones, telefonunu dışarıdan görünmemesi için pantolonuna sararak arabasında bıraktığını ve bir süre sonra geri döndüğünde aracının bütün pencerelerinin kapkara olduğunu ifade ediyor.
Jones kullanıcısı cihazı tamamen Apple tarafından piyasaya sürülen orijinal aksesuarlarla kullandığını ve şarjda bıraktığı telefonun akabinde araca geri döndüğünde yanmış koltuklar ve kıyafetlerle karşılaştığını açıkladı.Daha 1 haftalık olan iPhone 7, Jones sörf dersi için plajdayken araç içerisinde kıyafetlerin altında yanmaya başlamış. Uzmanlar her telefonun patlama/yanma ihtimali olduğunu söylüyor.
Çünkü telefonlarda bulunan lityum ion piller dışarıdan fazlaca ısıya maruz kaldıklarında alev alabilmekte, güneşe maruz kaldıklarında yanabilmekte. Ayrıca Note 7'de olduğu gibi regülatörlerin işini yapmaması nedeniyle bu piller patlayabiliyorlar.

İphone 7 arabanın içinde patlayarak yangına sebep oldu - Resim: 1