Abone Ol

İpek Tuzcuoğlu'nun büyük hatası

Ünlü oyuncu İpek Tuzcuoğlu büyük hatasını izleyicilerle paylaştı.

İpek Tuzcuoğlu'nun büyük hatası

Emre Saygı’nın hazırlayıp sunduğu, Türkiye’nin ilk interaktif talk show programı “Hadi Be”nin konuğu, “Yalaza” adlı diziyle seyirci karşısına çıkan ünlü oyuncu İpek Tuzcuoğlu oldu. Hayli keyifli anların yaşandığı “Hadi Be” canlı yayınında Emre Saygı ve sosyal medya kullanıcılarının sorularını yanıtlayan İpek Tuzcuoğlu, samimi açıklamalarda bulundu.

İstanbullu Gelin’in Asmalı Konak’la alakası yok

İstanbullu Gelin”i severek izlediğini ve geçmişte rol aldığı 'Asmalı Konak' ile hiçbir benzerliği olmadığını belirten İpek Tuzcuoğlu, 'İki proje hiç benzemiyor. Uzaktan yakından alakası yok. Konaktan dolayı benzetenler olabilir ama ben hiç benzetmedim. İstanbullu Gelin’i çok beğeniyorum. Bütün oyuncular şahane oynuyor. Kurgusu çok güzel. Yönetmeni Zeynep, inanılmaz bir yere getirdi o işi. Yönetmenin yeteneğini ve gücünü o işte çok iyi görüyorsunuz. Eğer Zeynep olmasaydı, başka bir yönetmen, başka bir vizyon, başka bir bakış açısı olsaydı ikinci sezona bu kadar iyi reytingle giremeyebilirdi dizi. Güçlü oyuncu kadrosuna rağmen. Ben çok başarılı buluyorum yönetmeni.”

Dizinin senaryosu mizah dergisi gibiydi

İpek Tuzcuoğlu, “Yalaza” dizisinde rol almayı neden kabul ettiği sorusunu şöyle yanıtladı: “Senaryoyu okurken çok eğlendim, çok güldüm. Replikler, bir mizah dergisinden çıkma gibiydi. Çok başarılı. Bu işin senaryosu çok güçlü. Osman Sınav’a da çok inandım. Onunla çalışmayı yıllardır çok istiyordum. Hasan Kaçan keza öyle. O iki ismin gücü, Nalan olmamı sağladı.”

Kucaklayıcı bir oyuncuyum

İpek Tuzcuoğlu, “Oyuncuların arasının iyi olması, set ortamında önemli bir faktör mü? Sevmediğin bir oyuncuyla oynayabilir misin?” sorusu karşısında şöyle konuştu: “Böyle şeyler oluyor ama Allah’a şükür bana hiç denk gelmedi. Olursa zorlanırım herhalde. Sevmediğin biriyle oynamak çok zor. Ama ben çok kucaklayıcı bir oyuncuyumdur. Yani ekip işine çok inanırım. Orada egoları ve kişisel problemleri bir kenara bırakmak gerektiğine inanırım. Çok gönlüm açık oynarım. Her oyuncu böyle değil ama, onu söyleyeyim. Röportajlarımda da öyleyim, çok açarım kendimi. Perdelerim, frenlerim filan yoktur. Bunun doğru olduğuna inanırım. Ben küçükken de sessizdim, saygılıydım. 16 yaşından buyana bu işi yapıyorum, 30 sene olacak neredeyse. Hiçbir zaman sululuklarım, fevriliklerim, şımarıklıklarım olmadı.”

Benim de büyük hatalarım oldu

Kendisinin de kimi zaman büyük hataları olduğunu belirten İpek Tuzcuoğlu “Hatalarım, yanlışlarım oldu mu? Mesela Asmalı Konak sonrası? Dolu! Proje beğenmedim mesela. Biri öyle iyi bir projeydi ki. O kadar çok iş kabul etmedim ki. ‘Hayır, hayır, hayır’ dedim. Çünkü çok idealist düşündüm. Dedim ki; ben buna benzer karakter oynamak istemiyorum. Hep benzer karakterler geldi.”

Osman Yağmurdereli “Başını taşlara vuracaksın” dedi

Ünlü oyuncu, “Reddettiğin diziler arasında patlayan işler oldu mu?” sorusu üzerine “Oldu. Melekler Adası mesela. Nurgül’le (Yeşilçay) Hande (Ataizi) oynadı. Rahmetli Osman Yağmurdereli ilk bana getirdi projeyi. Ve hiç unutmam, dedi ki; ‘Bak kabul etmiyorsun projeyi, başını taşlara vuracaksın. Hakikaten çok iyi bir iş oldu, patladı. Ama her işte bir nasip, bir kısmet var. Kader planına inanırım .

Sesim güzel olsun isterdim

İpek Tuzcuoğlu, bir izleyicinin “Oyuncu olmasa hangi mesleği seçerdi?” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Sesim güzel olsun isterdim. Caz söylemek, Türk sanat musikisi icra edebilmek isterdim. Ses tonumda bir problem yok ama doğuştan böyle bir yeteneğim olsun isterdim. Bu çalışarak elde edilebilen bir şey değil, doğuştan. Mesela Kibariye, İbrahim Tatlıses, Ebru Gündeş, Muazzez Ersoy, Muazzez Abacı, Bülent Ersoy, Zeki Müren... Bunlar çalışarak elde edilen sesler değil. Allah vergisi. Psikolog, psikiyatrist olmayı da çok isterdim.”

Estetik yaptırmaktan korkuyorum

İpek Tuzcuoğlu, görüntüsünün hiç değişmediği şeklindeki yorum üzerine gelen “Estetik yaptırdın mı?” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Hiçbir zaman estetik yaptırmadım. Korkuyorum çünkü. Değişmememin sırrını da söyleyeyim; 2000 yılında Kapadokya’da biriyle tanıştım. Güzellik uzmanı; Mehmet abi. 2000 yılından beri düzenli olarak ona doğal peeling yaptırıyorum. Onun dışında hiç öyle botoks, dolgu filan yaptırmıyorum. Allah’ın lütfu diyelim. Bir gün estetik yaptırırsam da dişlerimle ilgili olur.”

Güneş gözlüğü ve çantaya zaafım var

Ünlü oyuncu, alışveriş konusundaki zaaflarını şöyle açıkladı: “Güneş gözlüğü ve çantaya zaafım var. 10 tane güneş gözlüğüm vardır. Çok değil ama ben tasarruflu bir kadınım. Eskiden hiç böyle değildim. Hayat onu da öğretiyor. Fazlasıyla tedbirli oldum artık. Daha doğrusu müsriflik yapmamayı öğretti hayat bana.”

Kuaföre gitmeyi hiç sevmiyorum

İpek Tuzcuoğlu, kuaföre gitmeyi hiç sevmediğini söyledi: “Kuaföre gitmeyi hiç sevmiyorum. Oyunculuk işiyle meşgul olup da, kadın olup da bu işi sevmeyen var mı? Aha da ben. Ne saç yaptırmayı seviyorum, ne makyajı seviyorum. Ben doğa kadınıyım ya. Doğal olacağım. Ben zaten hep makyajsız gezerim.''