Abone Ol

İngiltere'ye Osmanlı torunu Dışişleri Bakanı

İngiltere'nin yeni Dışişleri Bakanı, Türk kökeniyle de bilinen Boris Johnson oldu. Johnson, Başbakanlık için adaylığını koymamıştı.

İngiltere'ye Osmanlı torunu Dışişleri Bakanı

Ülkedeki referandum sürecinde AB'den çıkılmasından yana kampanyanın başını çeken Muhafazakar Parti'li Johnson, bugün görevine resmen başlayan yeni Başbakan Theresa May tarafından kabinede Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildi.

Türk kökenli ve 52 yaşında olan Johnson, Osmanlı döneminde Damat Ferit Paşa hükümetinde bakanlık yapmış Ali Kemal Bey'in torununun oğlu. Johnson, 2008-2016 yıllarında başkent Londra'nın belediye başkanlığını yaptı.

Brexit kampanyasını birlikte yürüttüğü Michael Gove'un başbakanlık koltuğuna talip olduğunu açıklamasının ardından Johnson, Başbakanlık için adaylığını koymamıştı.

Philip Hammond Maliye Bakanı olarak görevlendirildi
Bu arada yeni kabinede, İngiltere’nin Dışişleri Bakanı Philip Hammond’ın Maliye Bakanı olarak görevlendirildiği açıklandı. İngiltere Başbakanlığında yapılan açıklamada, “Kraliçe Dışişleri Bakanı Philip Hammond’ın Maliye Bakanı olarak atanmasını onaylamaktan memnuniyet duyuyor.” ifadesine yer verildi.