Abone Ol

Independent'den skandal Türkiye yorumu!

15 Temmuz gecesi darbe girişimi sonrası yabancı basının Türkiye'yi kötüleyen algı çalışmaları devam ediyor.

Independent'den skandal Türkiye yorumu!

İngiltere'nin en büyük gazetelerinden Independent, FETÖ'nün 248 insanı şehit ettiği hain darbe girişimi sonrası kara propaganda yapmaya devam ediyor.

FETÖ mensubu vatan haini askerlerin darbe girişiminin kahraman halk ve devlet yetkilileri tarafından püskürtülmesi Independent'i rahatsız etti. İngiliz gazete Türkiye'de iç savaş varmış gibi göstererek kamuoyunu yanlış yönlendiriyor.

Bugünkü manşetinde muhabiri Patrick Cockburn “5 yıl önce Suriye Türkiye'ye benzeyebilir diye düşünüyordum. Şimdi ise Türkiye Suriye gibi oluyor" şeklindeki düşüncelerini manşete taşıyan Independent, Türkiye'de karışıklık varmış algısı yaratma çabalarını sürdürüyor.

BBC provokasyon yapmak için gazeteci arıyor

FETÖ'cü darbe girişiminin başarısız olmasının ardından BBC, Türkiye'ye karıştırmak için harekete geçti. Halk tarafından püskürtülen darbe girişiminin ardından Malatya'ya giden BBC ekipleri, teröristlerin provokatif söylemlerini 'Alevi vatandaşlardan mesaj' olarak tüm dünyaya servis etmeye hazırlanıyor. BBC World Prodüktörü James Bryant da hükümet aleyhine konuşacak kişi aradığını duyurduğu maille ihaneti gözler önüne seriyor.