Abone Ol

Serkan İnci'nin Emine Bulut paylaşımları tartışma yarattı!

İnci Sözlük’ün kurucusu ve girişimci Serkan İnci, eski eşi tarafından kızının gözleri önünde bıçaklanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Emine Bulut’un ölümüyle ilgili aile mahkemelerini suçladı.

Serkan İnci'nin Emine Bulut paylaşımları tartışma yarattı!

Ailelerin dengesinin bozulduğunu öne süren İnci, “Boşanmalardan dolayı babalara her türlü zulmü hak gören mahkemelerin nasıl bir bela yarattığını, aile babalarını nasıl insanlıktan çıkardığını görmeye çalışın” dedi.

Kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşım ‘aile içi şiddeti’ ve ‘kadın cinayetlerini’ meşrulaştırdığı sebebiyle büyük tepki çeken İnci, şunları söyledi:

“Emine Bulur cinayeti facia gerçekten. İnsanlık dışı. Allah aşkına ailelerin dengelerini bozmaktan vaz geçin. Boşanmalardan dolayı babalara her türlü zulmü hak gören mahkemelerin nasıl bir bela yarattığını, aile babalarını nasıl insanlıktan çıkardığını görmeye çalışın.

"Her şeyini kaybeden adamın aklına her türlü radikal eylem geliyor; katliamlar, facialar böyle işleniyor"

“Bir insan her şeyini kaybettikten sonra, her şeyi yapmaya hazırdır. Can da alır, can da verir, katliam da yapar. Mevcut hukuksal altyapı, erkeklerin elini resmi olarak bağlıyor. Yıllarca ailesinin sorumluluğunu taşıyan, hayatını veren adamlar bir mahkeme kağıdı ile yok oluyor.

"Maaşına el konuluyor. Evine, barkına, birikimlerine el konuluyor. Çocuklarına el konuluyor. Uzaklaştırma ile yıllardır yaşadığı mahallesine girmesi dahi engelleniyor. Bu durumda her şeyini kaybeden adamın aklına her türlü radikal eylem geliyor. Katliamlar, facialar böyle işleniyor.

Serkan İnci'nin Emine Bulut paylaşımları tartışma yarattı! - Resim: 1

"Emine Bulut gibi anneler hayatlarını kaybetmesin ama bunu ERKEKLERİ daha da baskılayarak engelleyemezsiniz"

"Mahkemelerin, tek beklentisi boşanan eşlerden alacağı gelir olan avukatların, çoğu zaman vicdan dışı karar veren hakimlerin, savcıların kucağına bu insanları atmaktan vaz geçmeniz gerekli. Yoksa kınamak ile bu facialar önlenemez. Erkek terörü demekle bu katliamlar engellenemez.

"Israrla gerçek sorunlardan kaçıldığını düşünmekteyim. Bunu her zaman dile getiriyorum. Getireceğim. Bir tane kadına dahi zarar gelmesin. Emine Bulut gibi anneler hayatlarını kaybetmesin. Ama bunu ERKEKLERİ daha da baskılayarak engelleyemezsiniz. Kafese de koysanız bu yol tutmaz.”

Ne olmuştu?

Kırıkkale'de yaşayan 38 yaşındaki Emine Bulut, eski eşi Fedai Baran tarafından buluştukları kafede kızının gözleri önünde bıçaklandı. Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Bulut’un bıçaklanmasından sonra çekilen görüntülerinde kızının "anne" çığlıkları arasında "ölmek istemiyorum" diye bağırması sosyal medyanın gündemine oturdu.