Abone Ol

İnce'den İktidarı kızdıracak eleştiriler

CHP Milletvekili Muharrem İnce; Türkiye’de yaşananların Abdullah Gül’ün, Recep Tayyip Erdoğan’ın, Bülent Arınç’ın zekası ile olmadığını öne sürdü.  

İnce'den İktidarı kızdıracak eleştiriler

CHP Nilüfer İlçe Teşkilatı'nın, Bursa Esnaf ve Sanayiciler Odası Birliği eğitim binasında düzenlediği üye katılım töreninde konuşan CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile hakkındaki taciz iddiaları nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hesaplaşacaklarını söyledi.

BİZ İKİ MUSTAFA'YI DA SEVERİZ

Türkiye’nin kutuplara ayrıldığını belirten İnce, “Biz iki Mustafa’yı da severiz. Muhammed Mustafa’yı da severiz, Mustafa Kemal’i de severiz. İkisinin yeri ayrı ayrıdır. Birbiri ile kıyaslamayız onları. Dinimizin Peygamberi, ülkemizin kurucusu. Son dönemlerde Türkiye’de her şeyi böldükleri gibi Müslümanları da böldüler. Okullarımız, dershanelerimiz, marketlerimiz, bankalarımız ayrı. Başbakan konuşma yapıyor, 'Reyhanlı’da 53 Sünni vatandaşımız öldü' diyor. Biz ne zamandan beri ölülerimizi, 'Aleviler Sünniler' diye ayırıyoruz. Demirel yaptı mı bunu? Yapmadı. Özal yaptı mı? Yapmadı. Erbakan yaptı mı? Yapmadı. Mesut Yılmaz, Çiller, Ecevit yaptı mı? Yapmadı. İlk kez bu ülkede insanları ayrıştıran ötekileştiren, onları dışlayan, toplumu bölen, gönüllerimizi, ölülerimizi ayrıştıran bir Başbakan var. Zaten Müslümanlar gerçekten ikiye ayrıldı. Bir bizim gibi kalubeladan beri Müslüman olanlar, bir de Tayyip’ten sonra Müslüman olanlar var" dedi.

Türkiye’nin, Cumhuriyetten, laiklikten, Atatürk’ten yana olanlar ve Cumhuriyet düşmanları olarak ikiye ayrılması gerektiğini dile getiren İnce, “Türkiye’de siyasi partiler bir elin parmakları gibidir. Kimi baş parmaktır kimi işaret parmağıdır. Kimi serçe kimi yüzük parmağıdır ama AKP bu beş parmaktan biri değildir. AKP yandan çıkmış altıncı parmaktır. Bir ağaca aşı yaparsınız ya bunlar aşının altından çıkmadır" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olanların otel odalarında müteahhitlerin finanse ettiği bir partiye üye olmadığını söyleyen İnce, CHP’nin altı okunda her şeyin anlatıldığını belirtti. Cumhuriyeti kuranlara teşekkür eden İnce, Türkiye’nin başı dik, bağımsız bir ülke iken dış politikada rezil edildiğini iddia etti.

CHP'nin, herkesin partisi olduğunu vurgulayan Muharrem İnce, “Bu parti Kemal Kılıçdaroğlu’nun babasının malı değildir. Bu parti Muharrem İnce’nin babasının malı değildir. Bu parti il başkanının, ilçe başkanının babasının malı değildir. Bu parti Atatürk’ün bize emanetidir. Cumhuriyeti kuran partidir. Kim nerede siyaset yapmış olursa olsun herkese yer vardır. Ama ben sosyalistim CHP’yi sosyalist partiye benzeteceğim. Ben CHP’yi BDP çizgisine çekeceğim. Ben CHP’yi sağ çizgisine çekeceğim. Ben CHP’yi şu çizgiye çekeceğim diyenler varsa. Orda dur. Nasıl AKP’ye giden geçmişte başka yerlerde siyaset yapanlar nasıl AKP’ye gittiğinde AKP’li oluyorsa. CHP’ye gelenlerde CHP’li olur" diye konuştu.

“GELİN AMPULU SOLA ÇEVİRELİM"

Herkese, hükümetin uygulamalarında rahatsız olup olmadığını sorduklarını kaydeden İnce, “Rahatsızsanız gelin Cumhuriyet Halk Partisine bunları beraber yenelim ampulu sola çevrelim. Sanki bunlar hiç yenilmedi. Bu Recep Erdoğan girdiği bütün seçimleri kazanmış. 86’daki ara seçimde milletvekili adayıydı sandıkta kaldı. 89’da Beyoğlu belediye başkan adayıydı sandıkta kaldı. 91’de milletvekili adayıydı. Akşam millet vekili oldu. Sabah tercihli sistem olduğu için milletvekilliği de gitti. Bu Recep Erdoğan’a 86’da 89’da ve 91’de yaşadıklarını bir daha yaşatacağız" şeklinde konuştu.

ZEKALARI TÜRKİYE’DEKİ YAŞANANLARA YETMEZ

Türkiye’de yaşananların Abdullah Gül’ün, Recep Tayyip Erdoğan’ın, Bülent Arınç’ın zekası ile olmadığını öne süren İnce şunları söyledi:

“Bunların zekası buna yetmez. Bu senaryo hazırlanmış. Bunların eline verilmiş. Bu figüranlarda bunu oynuyorlar. Recep Erdoğan’a dediler ki ‘Suriye’nin, Irak’ın, İran’ın, Mısır’ın, Libya’nın, Tunus’un Cezayir’in işini bitireceğiz. Sen bizim eş başkanımızsın bize yardımcı olacaksın’. Bizim ki dedi ki ‘söz ben size yardımcı olacağım, karşılığında ben ne alacağım?’ Buna dediler ki ‘biz bu ülkeleri yıkalım sen bize yardımcı ol Türkiye’nin padişahı olacaksın’. Bu da ‘süper iş kabul’ dedi. Ama aydınlık karanlığı her zaman yener."

DÖNEK SOLCULAR, AHMET KAYA İKİ AĞLAYINCA YİYOR

Nazım Hizmet’ten bir dörtlük okuyan İnce sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizde dönek solcular modadır ya. Bizde dönek solcuları kandırmak için Ahmet Kaya iki ağlıyor bizimkiler de yiyor bunu. Ben size Nazım’dan bir dörtlük okuyayım. ‘Seni düşünmek güzel şey ümitli şey. Dünyanın en güzel sesinden en güzel şarkıyı dinlemek gibi bir şey. Fakat artık ümit yetmiyor bana ben artık şarkı dinlemek değil şarkı söylemek istiyorum’ diyor. Bende bir sonraki Bursa toplantımızda ana muhalefet partisinin milletvekili olarak değil Başbakan Yardımcısı olarak gelmek istiyorum."

BAŞBAKAN ARINÇ’I KUM TORBASINA ÇEVİRDİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, hakkındaki taciz iddialarına da değinen CHP Grup Başkan Vekili İnce, “O Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın bu dönem sona eriyor. Başbakan onu kum torbasına çevirdi biliyorsunuz. Onunla mecliste bir hesabım olacak. Bana bir çamur atmıştı. Meclisin son günlerini bekliyorum. Nasıl raunt olacak sizde göreceksiniz. Ben önce yargıyı bekledim. Yargı önünde aklanmak istedim. Onun için konuşmadım. Allah’a şükür o bitti. Ama o nasıl aklanacak bakalım onu göstereceğim. Millete dürüstlük ayaklarına yatıp Meclis başkanı iken, meclis başkanlarının emekli maaşını nasıl iki katına çıkarttığı anlatacağım. Zamanı var her şeyin. Siyaset uzun vadeli bir iştir. Düşmez kalkmaz bir Allah. Bu yerel seçimlerde İstanbul’u Ankara’yı bir alalım. Sapır sapır dökülecekler. Meclisin önüne çekeceğiz otobüsleri. Doğru Yüce Divana"diye konuştu.

Sebile ÇETİN / BURSA (DHA)