Abone Ol

Muharrem İnce Erdoğan'a rest çekti: Açıklamazsam namerdim...

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim çalışmalarına Trabzon'da devam ediyor. Yağmur altında miting düzenleyen İnce, sözlerine Nazım Hikmet'in Kuvay-i Milliye Destanı'ndaki sözleriyle başladı.

İnce Erdoğan'a rest çekti: Açıklamazsam namerdim!

Nazım Hikmet'in "Dümende ve başaltlarında insanları vardı ki, bunlar uzun eğri burunlu ve konuşmayı şehvetle seven insanlardı ki, sırtı lâcivert hamsilerin ve mısır ekmeğinin zaferi için hiç kimseden hiçbir şey beklemeksizin bir şarkı söyler gibi ölebilirdiler…" dizelerini okuyan İnce, cumhurbaşkanı olmasının ardından fındığın kilosunun 15 lira olacağını ve 'orman denerek geri alınan fındık bahçeleri'nin geri verileceğini söyledi.

"Hemşehrimle bu aralar anlaşamıyoruz" diyen ve kendisinin geleceği anlattığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise geçmişe odaklandığını savunan İnce'nin konuşmasının satır başları söyle:

-İki de bir de bana laf söylüyor. Ben de cevap vermek zorunda kalıyorum. Partiyi kurmadan önce gidip Fethullah Gülen'den icazet aldın mı? O da dedi ki, ispatlamazsan namertsin.

Ben de diyorum ki ispatlamazsam namerdim. Kiminle gittiğini biliyorum, bana bunu söyleyen kişi birlikte gittiğiniz kişi. Ama ona zaar verirsin biliyorum. Şimdi aranız bozuk, zaten kim kaldı ki yanında!

Bülent Arınç yok, Abdullah Gül yok. O günlerde yanından ayrılmayan kişi bana dedi ki, biz beraber gittik. Ben onu korumak pahasına söylemiyorum. O bana söyle derse, ismini de veririm. Ayrıntılar saklı, 24 Haziran'dan sonra hepsini anlatacağım zaten.

“Ben dedim ki partiyi kurmadan önce Fethullah Gülen’e gidip icazet aldın mı? Bana diyor ki ‘ıspatlamazsan namertsin’, ben de diyorum ki; ‘ıspatlamazsam namerdim’.

Bana bunu diyen kişi birlikte gittiğin kişi. Ben onu korumak amaçlı söylemiyorum. Ama 24 Haziran’dan sonra anlatacağım zaten. Ne dersem cevap veriyor bir tek diploma konusunda konuşmuyor.

Muharrem İnce'nin Trabzon mitingi

-Ne dersem cevap veriyor, bir konuya hiç girmiyor. Diploma. Dün Balıkesir'deydim, mezun olduğum okula gittim. Okul arkadaşlarımla beraber, okulun bahçesinde bir daha fotoğraf çektirdik. Bekliyorum, her konuda bana cevap veriyorsun da bu konuda da bir şey yapsan diyorum.

-Kadınlarla başaracağız, gençlerle başaracağız bu seçimi. Şu anda işgücüne katılım oranı kadınlarda yüzde 32. Bunu 50'ya çıkaracağız. Peki nasıl yapacağız? Kadının çalışması lazım, çocuk var, nasıl olacak? Bunun yolu kreş, kreş. Her mahalleye kreş açarsak ne olacak? Çocuk kreşe, kadın işe!