Abone Ol

Imdb 2015'in en iyi dizilerini belirledi!

IMDB kullanıcıların oylarıyla 2015'in en iyi 10 dizisi ortaya çıktı. İşte birbirinden farklı konuları kapsayan 2015 en iyileri...

Imdb 2015'in en iyi dizilerini belirledi!

1) GAME OF THRONES

Krallık dediğin savaşsız olur mu? En güçlü krallığı kurup, huzuru sağlamış olsan bile bu gücü elinde nasıl koruyacaksın? Burada yanlış yapana yer yok, affetmek yok. Kuzey Krallığının hükümdarı Lord Ned Stark, uzun ve zorlu savaşlardan sonra anayurduna dönüp krallığını bütünlük içerisinde tutmayı başarmıştır. Kral Robert Baratheon ile yıllarca omuz omuza çarpışan ve Baratheon'un kral olmasını sağlayan Ned Stark'ın tek istediği kuzey sınırlarını koruyan krallığında ailesiyle ve halkıyla yaşamaktır.

2) THE WALKING DEAD

Walking dead, bir virüs salgını sonrasında dünyayı saran zombilerden kurtulmak için mücadele eden insanların yaşantısını konu alıyor.

3) ARROW

Milyarder bir çapkın olan Oliver Queen korkunç bir deniz kazasından sonra hayatında yeni bir sayfa açar. Beş yıl boyunca bulunamayan ve öldüğü zannedilen Oliver sonunda Büyük Okyanus'un ortasındaki tropik bir adada bulunur. Oliver Starling City'e, evine geri döner. Kendisini karşılayan annesi Moira, kız kardeşi Thea ve en iyi dostu Tommy Oliver'ın son beş sene içinde yaşadığı şeyler yüzünden çok değiştiğini fark ederler.

4) DAREDEVIL

New York’un Hell’s Kitchen bölgesinde geçen hikayede, Matt Murdock çocukluk yıllarında radyoaktif bir kaza geçirerek görme duyusunu kaybeder ama hala etrafındaki şeylerin şeklini ve yerini tespit edebiliyordur. Gündüzleri avukat olarak adaleti sağlamaya çalışırken geceleri ise Daredevil olarak Hell’s Kitchen’da suçlularla savaşır.

5) NARCOS

Narcos, ünlü uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ın hayatını anlatıyor. Dizi 2015 yılı sonbaharında izleyici ile buluştu ve alttan alta büyük bir hayran kitlesi oluşturdu.

6) AMERICAN HORROR STORY

Sirk teması üzerine kurgulanan bu seferki mini serinin hikayesi Florida’da sessiz sakin bir yerde başlıyor. Yıl 1952. Bir grup gösteri yapan ucube şehre yeni gelmiştir. Bu sırada kasaba halkını tehdit etmekte olan garip ve karanlık bir güç ortaya çıkar. Dizi, Amerika’nın karnaval geleneğinin yok olmaya yüz tuttuğu zamanlarda performans sanatçılarının hayatta kalma savaşını konu alıyor.

7) ORANGE IS THE NEW BLACK

Nişanlı bir kadın olan Piper Chapman (Taylor Schilling), 10 yıl önce üniversitedeyken tanıdığı bir uyuşturucu satıcısı olan Alex (Laura Prepon) yüzünden tutuklanır ve birkaç yıllığına hapse düşer. Piper’ın New York’taki nişanlısı Larry (Jason Biggs) ile yaşadığı konforlu hayattan vazgeçip, topluma olan borcunu ödemesi gerekmektedir. Dizi de kahramanımızın turuncu hapishane giysilerine bürünüp, hapishane kültürünü öğrenmeye ve hayatında inandığı her şeyi sorgulamaya giriştiği, hapisteki ilginç ve lafını esirgemeyen tiplerle beklenmedik dostluklar kurduğu bir döneme, mizahi bir dille tanık eder bizleri.

8) FEAR THE WALKING DEAD

The Walking Dead'in kardeş dizisi, orijinal yapımla aynı evrende geçecek fakat Georgia yerine Los Angeles’ı mesken tutuyor. Başrollerde Cliff Curtis, Kim Dickens, Frank Dillane ve Alycia Debnam Carey var.

9) TRUE DETECTIVE

True Detective HBO kanalı için çekilen bir antoloji drama dizisidir ve ilk sezonu Cary Joji Fukunaga yönetmiş, Nic Pizzolatto tarafından yazılmıştır. İlk sezonun yıldızları Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Michael Potts, ve Tory Kittles'dir.

10) THE FLASH

Geçmişinde büyük bir trajedi yaşamış Barry Allen, Central City Polis Birimi’nde çalışan ve suçluların arkalarında bıraktıkları ipuçlarını toplayan bir adli laboratuvar asistanıdır. Talihsiz bir yıldırım kazası yaşamasının ardından süper hız gücüne sahip olan Barry, Flash kimliğine bürünür ve kötü adamları adalete teslim etmeyi kendine görev edinir!