Abone Ol

İmamoğlu sonrası İBB’de bir istifa daha

Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı olmasının ardından istifalar sürüyor. Son olarak İBB iştiraklerinden Metro A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kutlu görevinden ayrıldığını açıkladı.

İmamoğlu sonrası İBB’de bir istifa daha

Son 4 yıldır İstanbul Metro A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini yürüten Kutlu, yaptığı yazılı bir açıklamayla görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Kutlu veda mektubunda şu ifadelere yer verdi:

Sayın Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan’a ve diğer belediye başkanlarına saygılarımı sunuyorum. Demokrasinin gelişimine olgunluğuna katkıda bulunmak için Başkanlık Sisteminin ruhuna uygun bir profesyonellikle görevimden ayrılıyorum.

İmamoğlu sonrası İBB’de bir istifa daha - Resim: 1

Kasım Kutlu kimdir?

1 Mart 1957'de Rize'nin Güneysu ilçesinde doğan Kasım Kutlu, 1982 yılında Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Profesyonel hayatta birçok üst düzey yöneticilik deneyimi bulunan Kutlu, sırasıyla; Sarıyer Belediyesi'nde Makine İkmal Müdür Yardımcılığı, Çaykur' da Bakım Onarım Müdürlüğü, Kağıthane Belediyesi'nde Makine İkmal Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Genel Müdürlük görevini yürütmekte olduğu İSBAK A.Ş.’nin 1986 yılında kuruluş çalışmalarında da görev alan Kasım Kutlu, 1994-1999 yılları arasında da İSBAK A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini yürüttü.

2005 yılından itibaren yaptığı açılımlar neticesinde İSBAK’ın yurt dışı pazarda da yer almasını sağladı. Akıllı Ulaşım Sistemleri sektöründe birçok ulusal ve uluslar arası yayını bulunan Kutlu, 04.09.2015 tarihinde Ulaşım A.Ş. Genel müdürlüğüne atandı.