Abone Ol

İmamoğlu: Mazbatamı aldım, artık kişisel işlerin adamı değilim

Dün mazbatasını alarak İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevine başlayan Ekrem İmamoğlu, dün eve gittiğinde küçük kızının kendisine sitem ettiğini söyledi.

Mazbatamı aldım, artık kişisel işlerin adamı değilim

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de yayınlanan Çalar Saat programına katıldı.

Burada İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan İmamoğlu, "Mazbatayı aldığımız ortamda da, bir anda... 'Haber vermeyelim' dedik aslında, 'Vatandaşımızla buluşma anını sonra yapalım' dedik. Mazbatayı alma ortamı bayağı yoğundu" ifadesini kullandı.

İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Allah korudu biraz sıkışma, çekişme ile mazbatamızı aldık. Günün sonunda tabii orada büyük bir kitle toplandı. İnsanların oraya akarak gelmesi, her kesimden insan vardı. Otobüsten aşağı baktığımda sevgilerini, coşkularını, beklentilerini hissedebiliyorsunuz. Efes Pilsen'in maçına söz vermiştim. Dediler ne yapacağız? Dedim yok, söz verdik önceden. Efes Pilsen'e hayranlığım bir başkadır. Altyapıları, tarzı... Gittik çok güzel bir maç oldu.

Sonra eve geçtik. Annem, babam geldi. Tabii kızım sitem yaptı. 'Bir oğlum burada, iki çocuğum evde' demiştim. 'Çocuklarıma söz veriyorum' demiştim. Eve girdim, ortanca oğlum hemen sarıldı, esprili bir çocuktur. O 7 yaşındaki kızım tabii, 'Bir oğlunuz yanınızda, iki çocuğunuz evde öyle mi?' dedi. Sırtını döndü. Aaa, çok dayanamadı tabii. Sarıldı sonra."

'BU AK PARTİ'YE ZARAR VERİYOR'

İmamoğlu, bir dönem Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürlüğü görevini de yürüten Kemal Öztürk'ün "İmamoğlu, ‘seçim kazanan başkan’ olacaktı, şimdi ‘zafer kazanan lider’ konumuna geldi. Bunun sebebi de Ak Parti içindeki kifayetsiz bir kliğin ve ona destek veren bir kısım medyanın akla zarar tutumudur" ifadesini de değerlendirdi.

​İmamoğlu şunları kaydetti:

"Tabii ben kendi siyasi kurumları hakkında yorum yapmak istemem ama yanlış yapıyorlar. Seçimi kaybetmenin, kazanmak kadar doğal olduğunu unutuyorlar. Lütfen ilgililer, parti süreçleriyle ilgili değerlendirmelerini yapsınlar. Bu AK Parti'ye de zarar veriyor."

"(Anadolu Ajansı'na tepki) Sizin bile oradan bilgi alıp aktarma şansınız vardı. O akşam AA'nın yarattığı o ortama yüzyılın medya rezilliği dedim. Böyle bir rezalet olmaz. Milletvekillerimiz de bir soru önergesi sorulması adına bir adım attı. Biz de tam da bu soruyu sorduk; kimden veri aldınız? Hâlâ bir cevabı yok. Biz biliyoruz kimden aldıklarını. Ak Parti'nin oradaki görevlilerinden.

"Hukuk üstündür insanlığın nefesidir bence. hukuk olmadan insan nefes alamaz. Adaletin bittiği yerde insanın nefes alamaması gibi. Sokaktaki sokak hayvanından tutun da doğaya karşı insanların birbirine karşı diyaloglarına karşı… Hukuk çok derin bir mesele.

"Biz Erdoğan’la akraba değiliz. Bir insan göreve geldiğinden itibaren elini sıkmayacağı insan yoktur. Ben mazbatamı aldım artık kişisel işlerin adamı değilim. Benim önümde cumhurbaşkanıyla görüşmek için herhangi bir engel yok. Gideceğim talepte bulunacağım görüşeceğim. Cumhurbaşkanının beni tebrik etmesinden onur duyarım.

"Aylık öğrenci akbili 50 liraya inecek, ilk işimiz bu.

"Aslında belki de bazı insanlar kötü şeyler yapmak istemeden kötü işler yapmış olabilir. Yani şansı iyi gitmemiş olabilir. Dolayısıyla dua ediyorum. Allah yardımcım olsun, bu şehrin insanları benim yol arkadaşım olsun.