Abone Ol

İki ilahi arası 3 şişe incir çekirdeği yağı 59.90 TL.. Ekrandaki din istismarına kim dur diyecek

Medyafaresi.com özel haber- RTÜK kısa süre önce özellikle uydudan yayın yapan hokkabazlara ceza yağdırmış, din sömürüsüyle vatandaşlara ürün satan kanalları kapatmıştı. Ancak ekrandaki rezillikler aynen devam ediyor.

Ekranda din sömürüsü: İki ilahi arası 3 şişe incir çekirdeği yağı 59.90 TL

Uydudan yayın yapan televizyon kanalalrında dini program görüntüsü altında ürün satan şarlatanlar, masum insanları kandırmaya, üç kuruş için dini değerleri ayaklar altına almaya devam ediyor.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) geçtiğimiz günlerde dini duyguları istismar ederek, zararlı ürün satan kanallara yaptırımlar uygulamış ve cezalar yağdırmıştı.

Uydu kanallarında arkasına cami resmi koyarak, din adamı görüntüsü çizerek, ne işe yaradığı belli olmayan ürünleri satmaya çalışanlar cezalara aldırmadan faaliyetine devam ediyor.

İki ilahi arası 3 şişe incir çekirdeği yağı 59.90 TL.. Ekrandaki din istismarına kim dur diyecek - Resim: 1

İşte o kanallardan biri... 3 şişe incir çekirdeği yağını 59.90 TL'ye satan bu kanalda, sözde 'din adamı' imajı çizen sunucu, canlı yayında telefonla arayanlara dini söylemlerde bulunarak ürünleri pazarlıyor.

Dahası 6 ürün alana kendi yazdığı duayı da hediye ediyor. Sattığı ürünlerin sözde şifalı geldiği hastalıkları ise saydıkça sayıyor.

Bu din sömürüsüne kanan vatandaşlar ise uydu kanallarındaki telefon hatlarına para kaptırıyor.

RTÜK bu kanallardaki din istismarına ne zaman dur diyecek?

Belemir Çelebi / Medyafaresi.com