Abone Ol

İdeal ilişkinin süresi ne kadar olmalı?

İdeal ilişkinin süresi ne kadar olmalıdır? Yani ön sevişme haricinde kalan kısım için ne kadar zaman ayırmak uygun olur?

İdeal ilişkinin süresi ne kadar olmalı?

Editör der ki...

Bu defa haberler iyi. Çünkü fanteziler aksini iddia etse de gerçek süre tahmin edilenin çok altında. Amerika ve Kanada’da 2008 yılında seks terapistlerince yapılan araştırmalar, ön sevişme hariç, penisle vajinanın birleşmesinden erkeğin boşalmasına kadar olan ideal sürenin 7 ile 13 dakika arasında olduğunu gösteriyor. 3 ile 7 dakika arası yeterli, 1-3 dakika arası çok kısa, 13-30 dakika arası ise çok uzun olarak değerlendiriliyor.

Araştırmanın yapılma sebebi, sağlıklı seks hayatı olan çiftleri, "İyi seks uzun sürmelidir" stresinden kurtararak, normali göstermek. İşin ilginci, kendileri o süreyi tutturamasa da çiftler ideal süreyi 30 dakika civarında görüyormuş. Görünen o ki, herkes kendi performansını azımsıyor.

Bir iyi haberim daha var. Erkeklerin çoğu cinsel ilişkide penetrasyonun daha uzun sürmesini istedikleri halde, kadınların çoğu partnerleriyle yaşadıkları birleşme süresinin kendileri için yeterli olduğunu düşünüyor. Yani beyler, eğer içeride 3 dakikanın üstünde kalabiliyor, hele 10 dakikayı aşıyorsanız maraton koşmanıza hiç gerek yok.

Esas önemli olan, cinsel birleşmenin değil, ön sevişmenin uzun sürmesi. Bu arada hazır elim değmişken bu konudaki dünya rekorunu da merak ettim, araştırdım. Tam 23 saat 44 dakika! Kime ait olduğu bilinmiyor, zaten doğruluğuna dair de ciddi şüphelerim var.

Merve Baran - GQ Türkiye