Abone Ol

Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki iddianame kabul edildi

Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki iddianame kabul edildi.

Mahkemeden Dündar ve  Gül kararı

Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliye talepleri bir kez daha reddedildi. Mahkeme ayrıca, Dündar ve Gül hakkında düzenlenen iddianameyi kabul etti.

TAHLİYE TALEPLERİ REDDEDİLDİ

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce  hazırlanan tensip zaptında, ilk olarak Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki tahliye talebi değerlendirildi. Mahkeme Dündar ve Gül'ün üzerlerine atılı suçların vasıf ve mahiyetleri, mevcut delil durumu, kuvvetli suç şüphesinin varlığını işaret eden somut kanıtlar bulunması, öngörülen cezaların alt ve üst sınırı dikkate alınarak tahliye taleplerini reddetti.

Mahkeme ret gerekçesi olarak Adana Sulh Ceza Hakimliği'nce verilen yayın yasağına ilişkin kararı, günlük gazete nüshaları ve içerikleri, fotoğraflar, açık kaynak tespit tutanakları, gazetelerde yer alan yazılar ve içerikleri, sanıkların ilgili gazetedeki konumları, İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği'nin erişimin engellenmesine ilişkin kararı ve MİT yazısını gösterdi.

GİZLİLİK VE BİRLEŞTİRME TALEBİ DURUŞMADA DEĞERLENDİRİLECEK

Duruşmaların gizli ve kapalı oturumda yapılmasına ilişkin talebin ve dosyanın "Selam Tevhid'de Kumpas" davası ile birleştirilmesi yönündeki taleplerin  duruşmada değerlendirilmesine karar verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE MİT'İN AVUKATLARINA DAVETİYE

Mahkeme, dosyada "müşteki" sıfatı bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve MİT Müsteşarlığı'nın avukatlarına duruşma gün ve saatini bildirir davetiye çıkarılmasına da hükmetti.

İLK DURUŞMA 25 MART'TA

Ayrıca tanık gazeteciler Emre Erciş ve Bayram Kaya'nın tutuklu dosya olması nedeniyle duruşmaya zorla getirilmelerine karar veren mahkeme, MİT'e ait TIR'lara ilişkin fotoğrafın yayınlandığı Aydınlık Gazetesi'nin 21 Ocak 2014 tarihli nüshasının  temin edilmesi için müzekkere yazılmasını da kararlaştırdı. İlk duruşma 25 Mart tarihinde görülecek.