Abone Ol

İç savaş tehditçisi Ahmet Maranki'ye VIP karşılama

Sözcü'nün haberine göre Akit TV'de iç savaş tehdidinde bulunan Ahmet Maranki, 25 Mart'ta Kayyum Belediye Başkanı Cüneyt Epcim’in davetlisi olarak Vali Cüneyit Orhan Toprak tarafından makamında ağırlandı.

İç savaş tehditçisi Ahmet Maranki'ye VIP karşılama

Maranki ve eşi Elmas Maranki, Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim’in daveti üzerine Mart ayı sonunda Hakkari’ye gitti. Hakkari'de adeta devlet protokolü uygulanan Maranki'ye ziyareti boyunca Kayyum Belediye Başkanı Epcim ve Hakkari Vali Yardımcısı Bekir Abacı eşlik etti.

KAYYUM BAŞKAN: KAYMAYA GELDİ

Kayyum Başkanı Epcim, SÖZCÜ’nün sorusu üzerine, “Biz davet etmedik, kayak tatiline geldi. Gelmişken de seminer düzenleyelim dedi. Reytingi yüksek bir insan. Ziyaretine vatandaşı ilgisi yüksek oldu. Maranki'ye en fazla katkımız bir otel odası oldu” dedi. Epcim, Maranki’nin skandal sözleri için de, “Normalde o sözleri söyleyecek biri değil ama demek ki coşku anına denk geldi” diye konuştu.

İç savaş tehditçisi Ahmet Maranki'ye VIP karşılama - Resim: 1

PROVOKATİF AÇIKLAMA

Bitkisel tedavi yöntemleriyle ünlü Ahmet Maranki, Akit TV’nin canlı yayınında 24 Haziran seçimleriyle ilgili “Benim umudum kaf dağının arkasında 25 Haziran’da. Olmadı artık Belgrad Ormanı’nda bir ağacın altında talim şeyimizi oraya gömdük. Çıkaracağız sokağa artık ‘Bismillahirrahmanirrahim’ deyip…” ifadelerini kullanmıştı.

Programın sunucusunun “O kadar da değil de…” diye itiraz etmesi üzerine Ahmet Maranki, “Ama şimdi adam sana topla saldırıyor, senin tüfeğinle saldırıyor. Tankınla atıyor kardeşim. Gerektiğinde bu millet ona hazır…” diyerek skandal açıklamalarını sürdürdü. Bu sözler kamuoyunda büyük tepki alınca savcılık “halkı kin ve nefrete sürükleme” gerekçesiyle Maranki hakkında soruşturma açmıştı.