Abone Ol

İbrahim Tatlıses: Ahmet Kaya için kellemi koyardım, onu linçten korurdum

İbrahim Tatlıses, Magazin Gazetecileri Derneği Ödül Töreni’nde Ahmet Kaya'ya yapılan linç girişiminin hatırlatılması üzerine "Ahmet'in linç edilmesine izin vermezdim. Önüne kalkan olurdum. Kellemi koyardım, yine korurdum onu" dedi.

İbrahim Tatlıses: Ahmet Kaya için kellemi koyardım, onu linçten korurdum

Şarkıcı İbrahim Tatlıses, hayatına giren kadınların kendisi için çok kıymetli olduğunu söyleyerek, "Hiçbirini yarı yolda bırakmadım" dedi.

Kadın cinayetlerine de tepki gösteren Tatlıses, "Kadınları yavrularının önünde öldürüyorlar. Bu nasıl bir vahşettir? Benim yanımda kadına böyle bir şey yapılsa, yemin ediyorum o adama aynı şeyi ben de yaparım. İdam edilmeli hepsi. Bunu hak ediyorlar" diye konuştu.

İbrahim Tatlıses, Sabah'tan Tuba Kalçık'a konuştu.

"Gençken eşeğim vardı, sonra Allah bana uçak, tekne, villa verdi"

Kafasından vurulduktan sonra zor günler geçirdiğini anlatan Tatlıses, "Çok şanslıyım ki kurtuldum. Dualarla hayatta kaldım. Allah beni bu hale getirenlerin bile başına vermesin. Allah'tan gelene isyan etmemek gerekiyor. Gençken eşeğim vardı, sonra Allah bana uçak, tekne, villa verdi. Bunların hepsine şükrettim. Bu yaşadığım da Allah'tan geldi. Buna da şükür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Ahmet Kaya için kellemi koyardım, yine onu korurdum"

Magazin Gazetecileri Derneği Ödül Töreni’nde Ahmet Kaya'ya yapılan linç girişiminin hatırlatılması üzerine, "Ahmet canımdı" diyen Tatlıses, "Orada değildim. Taksim Maksim'de sahnedeydim o gece. Gece 12'de sahneden indim ve sonra gittim geceye. Eğer ben orada olsaydım asla Ahmet'in linç edilmesine izin vermezdim. Önüne kalkan olurdum. Kellemi koyardım, yine korurdum onu. Olayların büyümesine müsaade etmezdim zaten en başta. Gurbete gitti sonra. Türkiye hasretinden öldü" diye konuştu.

"Barış istemek kötü mü?"

Çözüm sürecine destek veren isimlerden biri olduğunu belirten Tatlıses, " Barış için gittim ve destekledim, "İnsanlar ölmesin" dedim. Başkan Erdoğan'la Diyarbakır'a gittiğim için, barışı desteklediğim için beni eleştirenler var. Ayıptır. İnsanlar ölmesin diye gittim ben... Şimdi beni eleştirmek için sağda solda bunu yazıyorlar. Barış istemek kötü mü anlamış değilim" ifadelerini kullandı.

"Verin çocukları, kimseyi ayırmayın evladından"

Öte yandan Tatlıses, HDP Diyarbakır İl Binası önünde çocuklarının PKK tarafından kaçırılarak dağa götürüldüğü iddiasıyla oturma eylemi yapan anneler hakkında da konuştu. "Anneler, yavrularını geri istiyor. Her anne isyan etmeli bu duruma" diyen Tatlıses, "Hiçbir anneyi yavrularından ayıramazsın. Onların gözyaşlarına yüreğim dayanmıyor. Çocukları bir an önce geri verilsin. Ben de babayım. O ailelerin dramını görünce mahvoluyorum. Anneler biliyor çocukları oradan gitmiş ve geri gelmiyor. Verin çocukları. Kimseyi ayırmayın evladından" dedi.