Abone Ol

İBB’nin ilk meclis toplantısında Kaftancıoğlu tartışması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilk meclis toplantısını, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetiminde yaptı. Toplantı periscope uygulaması üzerinden canlı yayınlandı.

İBB’nin ilk meclis toplantısında Kaftancıoğlu tartışması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilk Belediye Meclisi toplantısını bugün Ekrem İmamoğlu başkanlığında yaptı.

'HİÇ KİMSE BÜROKRASİNİN GÜCÜNÜ HALKA KARŞI KULLANAMAZ'

Açılış konuşmasını yapan İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün asker cenazesinde uğradığı saldırıyı kınadı. İmamoğlu, "Kılıçdaroğlu'na dönük saldırının arkasındaki güçlerle ortaya çıkarılması gerekir. Bu saldırı demokrasiye yapılmıştır. Bu saldırının partisi olmaz. Vatandaşları suçlamak çözüm değildir" dedi.

"39 belediye başkanının tümü bizim belediye başkanlarımızdır. Ortak hareket etmek için çaba göstereceğiz" diyen İmamoğlu, "Adil olmak çok önemli. Sizleri bu duyguyla selamlarken her birimizin bu duyguya ortak bir şekilde baktığımızı hissedebiliyorum" diye konuştu.

İmamoğlu, "Çalışma arkadaşlarımın sosyal haklarını güçlendiren bir anlayışla hareket edeceğim, hiç kimse bürokrasinin gücünü halka karşı kullanamaz. Meclisimiz ve sekizinci dönem hayırlı ve uğurlu olsun. Hepimize başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

AKP MECLİS GRUP BAŞKANVEKİLİ KAFTANCIOĞLU’NU HEDEF ALDI

İmamoğlu’nun konuşmasının ardından AKP ve MHP’nin geçici Meclis Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu konuştu. Göksu, konuşmasında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu hedef alan sözler sarf etti. Göksu Kaftancıoğlu’nun “Zulüm 1453’te başladı” diyenlere selam göndererek başladığını iddia ederek, bu söylemin bu şehrin ruhunu rahatsız ettiğini ileri süren Göksu’nun “Yeni bir başlangıç söylemi umarız yine çöp dağlarına, susuz ve metrosuz İstanbul dönüşmez” sözlerine CHP sıralarından tepki geldi.

İMAMOĞLU KAFTANCIOĞLU’NUN NOTUNU İLETTİ

İmamoğlu Kaftancıoğlu’nun kendisine ilettiği notu okuyarak Göksu’nun iddia ettiği gibi bu yönde bir ifade kullanmadığını belirttiğini ve gerekirse İl Başkanı ile görüşebileceğini kaydetti.

Söz hakkı alan Göksu, Kaftancıoğlu’nun paylaştığını iddia ettiği ifadeleri tekrarlayarak Kaftancıoğlu’nun “Zulüm 1453’te başladı” diyenlere selam gönderdiğini iddia ederek “1453’te zulüm başladı diyenler Gezi’nin çocuklardır” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu İmamoğlu’nun mazbatasını almasının ardından sosyal medya hesabından “Gezi Parkına da bahar gelmeye başlamış... Gezi’nin güzel gözlü çocuklarına selam olsun...” paylaşımında bulunmuştu.

CHP ve İYİ Parti adına konuşan CHP’nin geçici Meclis Grup Başkanvekili Doğan Subaşı da liderleri Kemal Kılıçdaroğlu’na dönük saldırıyı kınadı ve seçimden önce liderlerine dönük söylemlerin etkili olduğunu belirtti.

Meclis’te yapılan oylamada AKP’li Göksel Gümüşdağ, 180 oyla İBB Meclis 1. Grup Başkan Vekili seçildi. Toplantı katip ve encümenlerin seçilmesi ile sona erdi.