Abone Ol

İBB'nin dergisinde Erdoğan'ı hedef alan fotoğraf

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yayınladığı dergide, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan görselin yer alması dikkat çekti.

İBB'nin dergisinde Erdoğan'ı hedef alan fotoğraf

Belediyenin Kültür A.Ş. bölümü tarafından ücretsiz dağıtılan '1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi'nin 27. sayısında 'hayvanlar' ele alındı.

3 Mayıs'ta raflarda yerini alan derginin, Ceyda Torun'un yönetmenliğini yaptığı 'Kedi' belgesel filminin tanıtıldığı iç sayfasında 'Erdo-Gone!, İnşallah, Maşallah' yazılı görsele yer verilmesi dikkat çekti. 'Erdoğan gitti' sözlerinin ve görselinin Kedi filminde yer aldığı öğrenildi.

İBB'nin dergisinde Erdoğan'ı hedef alan fotoğraf - Resim: 1

TOPBAŞ: DERGİYİ KAPATTIK, TAMAMEN ADİLİK VE AHLAKSIZLIK


Topbaş, "Maalesef çok üzücü  bir olay olarak gördüm. Üzüntüm şudur ki 2004 göreve başladığımdan bu güne zaman zaman, son dönemlerde ise belediye ve şahsım üzerine ciddi bir provokasyon var. Hedefe konulduk anlamak mümkün değil. Dergide gördüğümüz bu olay yenilir yutulur bu olay değil. Tamamen adilik ve ahlaksızlık. Tabii ki suç duyurusunda bulunularak gereği yapılacak, iş akitlerini feshedip dergiyi kapattık" dedi.

'BİR YERLERDEN BUNLAR TEZGAHLANIYOR'

Topbaş şöyle devam etti: "Geçtiğimiz günlerde de 2013 yılındaki fotoğrafları sanki 15 Temmuz'da gibi yansıtmak nasıl bir etik anlayıştır bunu da anlamak mümkün değil. Ben yargıya müracaat ettim, cevap vermedim. Yine İbn Haldun Üniversitesi'nin tanıtım afişlerinde de oynamalar bize maledildi.  Nedir bu kadar hedefe konulmak, amaç nedir. Ben farklı maksatların farklı amaçların olduğunu anlıyorum. Bir yerlerden manipüle ediliyor. Bir yerlerden bunlar tezgahlanıyor."

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

"Kültür AŞ tarafından yayınlanan 1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi son sayısındaki akıl ve izandan yoksun içerik sebebiyle kapatılmıştır.

Derginin içerikten sorumlu Yayın Koordinatörü, Yazı İşleri Müdürü ve editörünün iş akitleri feshedilmiştir.

Seviyesiz, saygısız ve provokatif içerik ile ilgili sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır."