Abone Ol

İBB'den darbeci askerlere çay, yemek servisi!

FETÖ darbe girişimi esnasında İBB binasına giren darbeci askerlere yardım ettiği öne sürülen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç ve oğlu Lojistik Destek Müdürlüğü yöneticilerinden Ömer Tunç tutuklandı.

İBB'den darbeci askerlere çay, yemek servisi!

Mehmet Tunç'un darbe girişiminde bulunan askerlerin başındaki albayı karşıladığı ve beraber çay içme görüntüleri, Ömer Tunç'un ise askerlere yemek hazırlatması güvenlik kameralarına yansıdı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün vatan yerleşkesindeki işlemleri tamamlanan Mehmet Tunç ve oğlu adliyeye sevk edildi. Tunç ile oğlu, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

“SEN MEHMET TUNÇ MUSUN?”

İBB binasındaki güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, darbe girişiminde bulunan askerlerin başındaki albayın güvenlik personeline "Sen Mehmet Tunç musun?" diye sorduğu görülüyor.  

Ardından binaya gelen Tunç'un darbeci albayı karşılaması, içeriye alması ve birlikte çay içmesi görüntülerde yer alıyor.

Tunç'un oğlu İBB Lojistik Destek Müdürlüğü yöneticilerinden Ömer Tunç'un ise darbe girişiminde bulunan askerler için yemek hazırlatması da kameralara yansıyor.  

Vatandaşların askerlerin bulunduğu İBB'nin Lojistik Destek Merkezi binasına girişi ve kontrolü ele geçirişi de güvenlik kamaralarında görülüyor.

hürriyet