Abone Ol

İBB'de Ömer Akbayrak krizi: Bunların karıları ve kızları ganimettir demişti

16 Nisan Anayasa Referandumu öncesinde “17 Nisan günü savaşı kazanınca, bunların karıları ve kızları GANİMET olarak Evet’çilere helaldir” paylaşımı yapan Ömer Akbayrak’ın Mezarlıklar Müdürlüğü’nde çalışmaya devam ettiği belirtildi.

İBB'de Ömer Akbayrak krizi: Bunların karıları ve kızları ganimettir demişti

16 Nisan Anayasa Referandumu öncesinde  “17 Nisan günü savaşı kazanınca, bunların karıları ve kızları GANİMET olarak Evet’çilere helaldir” paylaşımı yapan Ömer Akbayrak’ın Mezarlıklar Müdürlüğü’nde çalışmaya devam ettiği belirtildi.

Yurt gazetesinde yer alan habere göre, Akbayrak ile ilgili sorulan soru üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’li yönetim tarafından açılan ‘göstermelik’ bir soruşturma geçirdiği ve bunun üzerine ‘uyarı’ alarak başka bir müdürlüğe aktarıldığı öğrenildi.

İBB'de Ömer Akbayrak krizi: Bunların karıları ve kızları ganimettir demişti - Resim: 1

Paylaşımı öncesi Haller Müdürlüğü’nde çalışan Ömer Akbayrak’ın, soruşturmadan sonra Mezarlıklar Müdürlüğü’ne geçtiği belirtildi.

İBB’de daha önce, Ekrem İmamoğlu, İSBAK’ın başına getirdiği M. Bahaddin Yetkin, sosyal medyada hakaret ve nefret söylemi içerikli paylaşımlarının ortaya çıkmasının ardından istifasını istemek zorunda kalmıştı.