Abone Ol

İBB Başkanı İmamoğlu’ndan ilk açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamalarda bulunuyor.

İBB Başkanı İmamoğlu’ndan ilk açıklama

İmamoğlunun açıklaması şöyle:

Öncelikle bugünkü 23 Haziran'da yaptığımız seçimi tabiki anlamlı bu seçimin en önemli ifadelerinden birisi de Türkiye'nin demokrasisine vuracağı damgaydı. Seçimin neticlerin milletimize hayıtlı olsun. Uzun bir metin paylaşacağım içinde duygularım var. Milletimize Türkiye'ye bir kaç cümle etmek konusunda kendimi sorumlu hissediyorum. Öncelikle bugün yüz binlerce diye ifade edecebileceğim sandık başında görev yapan günün kahramanlarına sandıklarda hizmet eden bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Seçim verileri süreci net sonuçlar tutunaklarla olur. Sandık başondaki arkadaşlarıma ve hukuk kurullarına sonuç netleşinceye kadar görevlerinin başında kalmalarını önemle rica ediyorum.

İstanbullular değerşi vatandaşlarımız Türkiye'de demokrasi saatinin her zaman tıkır tıkır işlemesi yanındayız. Malesef 31 Mart'ın sonuçlarını herkes biliyor. Gerçeklerin üzerini örterek gerçekleri gizleyemezsiniz.. Bugün bir de hesap pusulusanın çıktığını söyleyebilirim. Bu İstanbul'da bir sayfa kapandı yeni bir sayfa açııldı anlamına gelmiyor. Yeni bir başlangıç anlamına geliyor.

Bunu yanlız bana oy verenler değil seçimleri büyük bir olgunluk içinde geçiren bütün vatandaşlarımız sağlamıştır. istanbullu vatandaşlarımıza minnet duygularımı iletiyorum. Dünya ülkelerine de gerçeği öğrettiniz. Tabiki teşekkürlerim var. Başta eşime, Oğullarıma, genel başkanımıza, il ve ilçe başkanlarımıza, İstanbuldaki ilçe başkanlarımıza, kadın ve gençlik kollarımıza ve özellile sayıları 150 bini aşan demokrasi inançlı insanlara, Bütün siyasi partili vatandaşlarımıza, ister Türk İster Kürt İster Süryanilere...

Kısacası bu şehrin asil vatandaşlarına, dinamik gençlerine, dualarıyla beni ayakta tutan annelerimize, kampanya direktörümüze, Basın danışmanına, sosyal medya ekibimize, destek veren, türkü yazan o güzel insanlara ve tabiki tün 16 milyon İstanbulluya teşekkürlerimi iletiyorum. Seçimi bütün İstanbullular bütün Türkiye kazanmıştır. Kısa sürede herkes böyle hissedecek...Bu benim hayatımdaki en önemli en gururlu görevdir. Bu görevi bütün İstanbullulara en iyi şekilde yapmaktan başka gayem olmayacaktır.