Abone Ol

Hüseyin Çelik: Eğer suçsa Tayyip Bey de suçludur

AK Parti'nin son günlerdeki tartışmalı ismi Hüseyin Çelik, Hürriyet'e verdiği röportajın ikinci bölümünde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hüseyin Çelik: Eğer suçsa Tayyip Bey de suçludur

AKP kurucularından eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ahmet Hakan’a verdiği röportajda Gülen cemaatine yönelik operasyonlara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Paralel Yapı operasyonlarına tepki gösteren Çelik “Bir suç delili bulduysanız hukuk çerçevesinde bu insanları yargılayın. Kanuna göre kayyum, hissedar yönetici gibi davranamaz. Allah aşkına böyle mi yapılıyor? Şu andaki görüntü bir gasp görüntüsüdür” dedi. Birçok bürokratın “paralel yapı mensubu olduğu gerekçesiyle” yargılandığını hatırlatan Çelik “Eğer kamuya ait bir şeyin tahsisi suçsa, o zaman kavgalı olmadığımız dönemlerde çeşitli tahsisler yapan Tayyip Bey veya diğer bakanlar ya da bizim yetkili etkili olan bütün arkadaşlarımız da suç işlemiş demektir. Böyle saçmalık olur mu?” diye konuştu.

Hürriyet’ten Ahmet Hakan’a konuşan Hüseyin Çelik’in röportajının ikinci kısmı bugün yayınlandı. İpek – Koza Holding’e atanan kayyımların uygulamalarını eleştiren Çelik, “Neredeyse tüm şirket yöneticilerinin dahil olduğu 250 kişi işten çıkarılmıştır. Adamların oteline gidip şahsi odalarının kapısını mahkeme kararı olmadan kırıyorlar, gelinin, kızlarının elbiselerine varana kadar her şeyi ortaya dökülüyor. Şimdi birisi çıkıp da bana “Kardeşim bu mahkeme kararı” derse buna gülerim.” diye konuştu.

Hüseyin Çelik’in konuşmasının tamamı şöyle:

HUKUK İÇİNDE KALARAK NE CEZA GEREKİYORSA VERİLMELİDİR
- Paralel’le mücadelede gelinen son noktayı da eleştiriyorsunuz. Neden?

Ben AK Partiliyim. Paralelci falan değilim. Ben mensubiyetlerimi gözümü kırpmadan söyleyebilen bir adamım, buna herkes şahittir. “Paralelci” olsam, avazım çıktığı kadar “Paralelciyim” derim. Paralelcilik, bir camianın yargıda, poliste, mülki idarede devletin hiyerarşik yapısı yerine farklı mecralara uymaksa… Bunu yapanlara hukuk içinde kalarak ne ceza verilmesi gerekiyorsa verilmelidir. Buna en ufak bir itirazım olamaz. Ben 17-25 Aralık’tan sonra televizyona çıkıp, “Her kim ki devletin kendisine verdiği unvanı manivela haline getirerek siyasette taşları yerinden oynatmaya kalkarsa, biz o eli kırarız” dedim. Bugün de aynı görüşteyim. Kim usulsüz dinleme yapmışsa, kim kasetçilik yapmışsa kim kumpas kurmuşsa Allah bin kere belasını versin. Bununla da kalınmasın, yasalar neyi gerektiriyorsa bu yapılsın.

PARALELCİ DEMEK KÜLAH KAPMA YARIŞINA DÖNDÜ
- İyi ama şu anda tam da o eller kırılıyor. Sizin itirazınız neye?

Bugün birine “Paralelci” demek, külah kapma yarışı haline getirilmiş durumda. Bir yerde iki şef varsa ve biri şube müdürü olacaksa… Bunlar birbirlerine “Paralelci” diyorlar. İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı yapan Sadık Altınkaynak var mesela… Pırıl pırıl, şahsiyet abidesi bir insan… Uzaktan yakından bir ilgisi yok Paralel’le… Adamı “Sen Paralelcisin” diye mahkemelerde süründürüyorlar. Öyle mülki idare amirleri terör örgütüne yardım etmekten yargılanıyor ki, duyunca kulağınıza inanamıyorsunuz. Neymiş, onun zamanında bir ilde bir kamu binası bu adamlara ücreti karşılığında tahsis edilmiş. Bu idari bir tasarruf değil mi? İdari bir tasarruf, idari bir soruşturmayı gerektirmez mi? Eğer kamuya ait bir şeyin tahsisi suçsa, o zaman kavgalı olmadığımız dönemlerde çeşitli tahsisler yapan Tayyip Bey veya diğer bakanlar ya da bizim yetkili etkili olan bütün arkadaşlarımız da suç işlemiş demektir. Böyle saçmalık olur mu?

İTİRAZIMIZ ADALETE GÖLGE DÜŞMESİDİR
- Bunları söylediğiniz için “Paralelci” denilecek size.

Demokratik erdem, tıpatıp sizin gibi düşünen, sizin gibi inanan insanlar haksızlığa uğradığı zaman onları savunmayı değil, sizin gibi düşünmeyen insanlar haksızlığa uğradığı zaman onları savunmayı gerektirir. Bir adam fi tarihinde bir okulun yapılmasına destek vermiş veya Türkçe Olimpiyatları’na sponsor olmuş, hemen “Paralelci” ilan ediliyor. Adam vergi rekortmeni oluyor, o adama “Sen belgeni almaya gelme, başka birini gönder” diyorlar. O kadar baskı yapılıyor ki adama, adam gazetelere ilan veriyor, “Bizim bunlarla alakamız yoktur” diye… “Bu yetmez” diyorlar, “Sen bize yakın olan şu vakfa, şu derneğe yardım et” diyorlar. Kimler diyor? Büyük ihtimalle durumdan vazife çıkaran kraldan çok kralcılar. Sizin Yahudi, Rum veya Ermeni bir komşunuz olsa, o da bir haksızlığa uğrasa, hukuk dışı bir muamele ile karşı karşıya kalsa, sizin onu savunmanız için Yahudi, Rum veya Ermeni olmanız mı gerekir? Bizim itirazımız, Adalet ve Kalkınma Partisi, adındaki “adalet”e gölge düşmesidir. Ben geçen hafta Alevi vatandaşlarımızın haklarıyla ilgili bir yazı yazdım. Ben Alevi mi oldum? Varlık Vergisi’ne, 6-7 Eylül rezaletine hep itiraz ve isyan ettik. O zaman gayrimüslim mi olduk?

- Ama Paralelci denilen kişiler Ergenekon’da, Balyoz’da çok zulümler yaptılar.

Kim kime haksızlık yaptıysa Allah onun burnundan fitil fitil getirsin. Ama birisi yanlış yaptı diye bugün siz aynı yanlışı sürdürmek zorunda değilsiniz.

ŞU ANKİ GÖRÜNTÜ BİR GASP GÖRÜNTÜSÜDÜR
-Sizin İpek ailesine yakın olduğunuz yönünde söylentiler var.

Ben 30 yıldır İpek ailesini tanıyorum. Ben bu aileyle 17-25 Aralık’tan sonra dost olmuş değildim ki. Melek İpek’i gördüğüm yerde elini öperim. Çünkü Melek İpek, adı gibi bir kadındır. Bu aile, Paralelcilere parasal destek vermiştir deniliyor. Okul yapmıştır. Amenna! Ama ben ne zaman “Melek Abla, şu yere de okul yaptır” dediysem devlete de bir yığın okul yapıp teslim etmiştir. Unutmayalım: İpek ailesi, AK Parti’ye de çok büyük destek verdi. Ramazanlarda giden paketlerde bu ailenin çok büyük parasal katkısı var. Bayramlarda, belli günlerde gazetelerine verdiğimiz ilanların bu insanlar parasını almadılar. AK Parti’nin bilinen isimlerinden Melek İpek’in oteline gitmemiş veya bir etkinlikte birlikte olmamış çok az insan var.

- Sorun nerede? Bu konuda yargı süreci işlemiyor mu?

Bir suç delili bulduysanız hukuk çerçevesinde bu insanları yargılayın. Kanuna göre kayyum, hissedar yönetici gibi davranamaz. Allah aşkına böyle mi yapılıyor? Şu andaki görüntü bir gasp görüntüsüdür. Neredeyse tüm şirket yöneticilerinin dahil olduğu 250 kişi işten çıkarılmıştır. Adamların oteline gidip şahsi odalarının kapısını mahkeme kararı olmadan kırıyorlar, gelinin, kızlarının elbiselerine varana kadar her şeyi ortaya dökülüyor. Şimdi birisi çıkıp da bana “Kardeşim bu mahkeme kararı” derse buna gülerim.

- Abdullah Gül, Bülent Arınç, Sadullah Ergin, Suat Kılıç, siz… Ortak hareket mi ediyorsunuz? Toplantılar yapıp kararlar mı alıyorsunuz?

Biz AK Partiliyiz. Birilerinin bizi öyle veya böyle görmesi bizim kendimizi AK Parti camiasının dışında görmemiz gibi bir sonuç doğurmaz, doğurmayacak. Biz ayrı parti, ayrı grup, ayrı vakıf değiliz. Zaman zaman bir araya gelip görüşüyoruz ama ben şu anda bakan olan arkadaşlarla da yakından görüşüyorum. Netice olarak aklın yolu birdir. Bazı memleket meseleleriyle ilgili olarak hepsi AK Partili olan arkadaşlarımızla fikrilerimizin örtüştüğü hususlar varsa bunu organize fitne hareketi diye nitelendirmek akla ziyan bir şeydir.