Abone Ol

Çelik: Dalkavuk olsaydım AKP'den dışlanmazdım

Bülent Arınç’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarına eleştirilerine verdiği destekle dikkat çeken eski bakan Hüseyin Çelik, ‘AKP kurucularının yüzde 98’inin şu anda sistematik bir şekilde dışlandığını’ söyledi.

Çelik: Dalkavuk olsaydım AKP'den dışlanmazdım

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’a konuşan Çelik, partinin programını yazmak üzere görevlendirilen 11 kişiden biri olduğunu, ama bir kişi hariç şu anda bu isimlerin sistematik olarak dışlandığını belirtti.

‘Rahat ve lüks bir ortamda batarsınız ama sonuçta batarsınız’
Abdullah Gül, Bülent Arınç, Sadullah Ergin ve Suat Kılıç’a atıfla ‘biz’ diye konuşan Çelik, “Bizim derdimiz bireysel değil. Siz bir gemidesiniz. Sizin kamaranız çok rahat ve lüks de olabilir. Eğer geminin dibi su alıyorsa, siz rahat ve lüks bir ortamda batarsınız ama sonuçta batarsınız” dedi.

‘Bazen dalkavukluk prim yapabilir’
“Ne yapsaydınız  partiden dışlanmazdınız?” sorusunu “Bazen dalkavukluk prim yapabilir. Ancak biz hiçbir zaman bu ucuzluğa talip olmadık” diye yanıtlayan Çelik şöyle konuştu: “Mütevazılığa hiç gerek yok, mesele birilerinin hoşlanacağı laflar etmekse ben de Bülent Bey de hem kelime dağarcığı hem kendini ifade etme kabiliyeti açısından bunu en rahat yapabilecek insanlarız. Fakat biz böyle bir şeyi kendimize de partimize de muhatabımız olan şahsiyete de büyük bir haksızlık olarak kabul ederiz.”

Eksiklere ve aksaklıklara rağmen birbirlerine kenetlendiklerini ifade eden Çelik, “Partimizin aleyhine olacak bir şey içerisine girmemiz aklımızın köşesinden bile geçmedi. Bugün de geçmez” diye konuştu.

‘Vatandaşların bir kısmı bize kahrede kahrede oy verdi’
7 Haziran seçimleriyle ilgili “Aklımızdan çıkarmamamız lazım” diye konuşan Çelik, “1 Kasım’ı çok iyi okumak lazım. 1 Kasım’da vatandaşın bir kısmı bize kahrede kahrede oy verdi” ifadesini kullandı.

AKP’nin adalet ve kalkınma şeklinde iki kanadı bulunduğunu belirten Çelik şunları söyledi: “Birileri geldi ‘İngiliz ajanı’ dedi,‘Faiz lobisi’ dedi. 70’li yılların başında milli ekonomi gibi laflar vardı, bugün neredeyse Saray çevrelerinin itibar ettiği sözler olmaya başladı.”

Arınç’ın çıkışı  geniş yankı bulmuş, eski bakanlar Sadullah Ergin ve Suat Kılıç da ‘retweet‘ desteği vermişti. Çelik ise, “Söylediklerimiz kapıkulu ve trollerin hoşuna gitmeyebilir” diye açıklama yayınlamıştı.