Abone Ol

Hürriyet'ten Sancak ve Kalyoncu'ya: Havuz çetesi!

Hürriyet gazetesi alışık olunmayan bir sert manşetle çıktı. Hilton iddialarını gündeme getiren Sabah, Takvim, Star ve Akşam gazetelerinin tepesindeki üç ismi çete ilan etti.

Hürriyet'ten Sancak ve Kalyoncu'ya: Havuz çetesi!

Hürriyet, Cemal Kalyoncu, Serhat Albayrak ve Ethem Sancak'a açıktan savaş ilan etti.

Doğan Grubu, bir süredir hükümet yakın medyanın hedefindeydi.

Aydın Doğan'ın gazetelerinin ve televizyonlarının yayınlarını sürekli eleştiren Sabah ve Akşam gruplarının patronlarına Hürriyet görülmemiş bir manşet atarak üçlü çete ifadesini kullandı.

İŞTE O HABER

Hürriyet'ten Sancak ve Kalyoncu'ya: Havuz çetesi! - Resim: 1

Havuz  medyasının  iki  grubu,  Sabah’ın da içinde yer aldığı Turkuvaz Grubu ile   Sancak medyası, dün yine Doğan Grubu’na saldırdı. Sabah’ı şaibeli bir yolla alan ‘Havuz’un büyük ortağı Kalyoncular ve bu gazetenin perde arkasındaki gerçek yöneticisi Serhat Albayrak, çareyi Hilton Oteli’nin defalarca yalanlanan iftiralarını, Sancak medyası ise POAŞ iftiralarını yeniden gündeme getirmekte buldu.

BUGÜNE kadar Sabah ve “Ethem’in medyası”ndan gelen baskılara karşı sükunetimizi koruduk. Doğan Grubu şirketlerinin sahiplerinin kim olduğu, şirketlerinin rakamları ve kaynakları belli. Ancak kamuoyu Sabah ve Sancak gruplarının gerçek sahiplerinin kim olduğunu bilmiyor. İşte Türk medyasındaki şaibeli bir havuzun içinde yıkanmaya çalışan kirli sahiplerinin gerçek yüzü.


KALYONCU: ‘CAMBAZA BAK’ YAPMAYA ÇALIŞAN KUKLA PATRON

KALYONCULAR, SABAH Grubu’nun kukla sahibi. Çünkü bütün Türkiye, gazetede asıl iplerin  Serhat Albayrak’ın elinde olduğunu biliyor. Kalyoncu grubu, özellikle son 10 yılda devletten aldığı ihalelerle büyüdü. Son olarak İstanbul üçüncü havalimanı konsorsiyumunda büyük ağabey rolünü üstlendiler. Konsorsiyum ihaleyi aldıktan sonra hiçbir özel bankadan doğru dürüst bir kredi bulamadı. Yardıma devlet yetişti ve ihale şartnamesinde olmayan bir kararla konsorsiyuma önce Hazine, ardından Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) garantisi verildi. Buna rağmen yine kredi bulunamayınca,  bu kez devlet devreye girdi ve devlet bankaları kredi musluklarını açtı.  Kalyoncu, bütün bu süreç içinde kendisine sağlanan ayrıcalıkların karşılığını, 2007 yılında şaibeli ve sadece tek şirketin katıldığı bir ihale ile satılmış olan Sabah Grubu için kaynağı belli olmayan bir havuz oluşturarak ödedi. 25 Aralık fezlekesinin ana konusunu oluşturan ve yakın tarihin “en muamma” havuzu olan bu toplama paranın nereden ve nasıl geldiği sorusu Türkiye’nin üzerinde asılı durmaya devam ediyor.


ETHEM SANCAK: KUMARCI YEĞEN İLE BMC ARASINDA SIKIŞMIŞ KİRLİ BİR BEZİRGAN


KAMUOYUNUN önüne çıkmadan önce gençlik yıllarında Mao’cuydu. Bir anda nasıl olup bu kadar iktidar aşığı haline geldiğini kimse anlayamadı. Hangi parayla satın aldığı hâlâ belli olmayan  gazetelerini ve televizyonlarını siyasetin kalaşnikofu haline getirdi. Devlet kurumlarından tahsilat mafyası gibi zorla ilan alan, kurum yöneticileri ilan tarifesi istediği zaman  “Ne tarifesi, benim ne kadar paraya ihtiyacım varsa o kadar göndereceksin” diye azarlayacak kadar pervasızlaşmış bir medya tetikçisi.  En büyük korkusu, devletin karanlık mahfilleriyle tuttuğu kirli işin ortaya çıkması. En yumuşak karnı BMC ihalesinde dönen dolaplar ve ödenmeyen KDV’ler. Bugün sesini çıkarmayan Maliye Bakanlığı’nın yarın iktidar değiştiğinde kendisinin yakasına yapışması en büyük endişesi.  En zayıf halkası, kumar borcu yüzünden tahsilat çetesinin silahlı saldırısına uğrayan kuzeni.  Düzeni bozulacak ve bütün bu dolaplar ortaya çıkacak diye sindirmek ve susturmak için Doğan medyasına saldırıyor.


SERHAT ALBAYRAK: GÖLGEDEKİ GERÇEK PATRON HALA O MU?


KARDEŞİ Berat Albayrak Çalık Holding’in tepe yöneticisiydi. Başında bulunduğu şirket, şaibeli bir ihale ve devlet bankalarından aldığı 750 milyon dolarlık kredi ile Sabah Grubu’nu alınca, o da medya grubunun başına ağabeyi Serhat Albayrak’ı getirdi. Şirket daha sonra yine şaibeli bir şekilde Havuz ortaklığına geçtiğinde, Serhat Albayrak  medya grubunun yöneticiliğine devam etti. Gazetede künyede  ismi yazılı değil, ancak Turkuvaz  Medya Grubu’nda bütün iplerin   Serhat Albayrak’ın elinde olduğu herkesin malumu.

(Hürriyet)

Bakalım bu iddialara Sabah ve Akşam gruplarının patronları ne yanıt verecek?