Abone Ol

Hükümetten Gülen’le görüşen AKP’liler için ilk yorum!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, FETÖ lideri Fethullah Gülen'i karargahında ziyaret eden AKP'li milletvekilleri için 'herhangi bir işlem yapılıp yapılmayacağına' ilişkin soruya "bunlar değerlendirilir" yanıtını verdi.

Gülen’le görüşen vekiller için AKP’den ilk yorum!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, SÖZCÜ’nün bugün manşetine taşıdığı, AKP’li 12 milletvekilinin Pensilvanya’da yaşayan FETÖ lideri Fetullah Gülen’i ziyaret fotoğrafına ilişkin “Bunlar değerlendirilir” dedi. Kurtulmuş, örtgünü ‘gizli haberleşme sistemi’ ByLock’ı kullandığı iddia edilen AKP’liler için ise “ByLock'la ilgili devam eden soruşturma devam eden bir soruşturmadır. Bu tür söylentiler üzerinden AK Parti ve AK Partili siyasetçileri töhmet altında bırakmanın doğru olmadığı kanaatindeyim. Doğru olan bilgiler varsa gereken adımlar atılır” yorumunda bulundu. Kurtulmuş ‘yeni kalkışma’ iddiaları için ise “Bu yönde bir rapor yok. Halkı endişeye ve telaşa sürüklemenin de bir alemi yok” dedi.

MOODYS’İN NOT İNDİRİMİNE TEPKİ

Kurtulmuş konuşmasının başında ise Türkiye için not indirimine giden uluslararası derecelendirme kuruluşu Moodys’in önceki gün yaptığı ‘hamleyi’ değerlendirdi. Kurtulmuş “Bakanlar Kurulu’nda gündeme gelen konulardan bir tanesi Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu indirmesi ve görünümünü de durağana çevirmesidir. Bizim anlamakta zorluk çektiğimiz husus, 21 Eylül günü Moody’s’in analistlerinin yapmış olduğu analizde ortaya koydukları perspektif nasıl oldu da iki gün içinde tam tersi bir noktaya evrildi. Bunun izahında zorlanıyoruz” dedi.
“Bizim anlamakta zorluk çektiğimiz husus 21 Eylül günü Moddy's'in analizlerinde ortaya konan perspektif nasıl oldu da iki gün sonra tam tersine çevrildi” diyen Kurtulmuş “İlk değerlendirmede 15 Temmuz sonrasında ortaya çıkan risklerin önemli ölçüde azaldığı ifade edilmişti. Ancak 2 gün sonra Moody's Türkiye'nin notunu indirdi. Darbe girişimi sonrası Türkiye ekonomisi için büyük bir risk vardı ama değişti. Türkiye ekonomisi kararlılıkla yoluna devam ediyor. Evet darbe büyük bir kırılganlık ortaya çıkarma potansiyeline sahipti. Ancak çok şükür bu dönem geride kaldı. Darbeyi planlayan üst aklın “Türkiye ekonomisi kötüye gidiyor” algısı yaratmak için çalışacağını bileceğiz. Böyle bir açıklamanın sayın cumhurbaşkanımızın ABD'de yatırımcılarla yaptığı çok olumlu görüşmeler sırasında yapılması da oldukça manidardır. İnşallah oluşturulmaya çalışılan bu algı operasyonu da en kısa sürede sona erecektir. Biz herhangi bir derecelendirme kuruluşunun Türkiye ekonomisi ile ilgili ‘Aferin ne güzel gidiyorsunuz' demesini, her şeyin güllük gülistanlık olduğu anlamına nasıl almadıysak; bugün herhangi bir derecelendirme kuruluşunun Türkiye ekonomisinin görünümünü durağana çevirmesi ve notunu değiştirmesini de hayatın sonu, kıyametin kopuşu olarak telakki etmeyiz” diye konuştu.
OHAL UZAYACAK MI?

Kurtulmuş OHAL’in uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin bir soruya ise “Olağanüstü hal ile ilgili, devamı, uzatılması ile ilgili herhangi bir konu Bakanlar Kurulumuza gelmemiştir” dedi.
ANITKABİR'DE ÇOCUK PARKI TARTIŞMASI

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Anıtkabir’e yapılan ve CHP’nin kampanyası sonucu sökülmesine karar verilen çocuk parkı ile ilgili ise “Türkiye'nin bu kadar önemli meseleleri arasında tali diyebileceğimiz böyle bir konunun tartışılması zaman kaybıdır. İyi niyetle yapılmış bir şeydir. Yine görünen lüzum üzerine Genelkurmay Başkanlığı gelen talepler üzerine parkı kaldırmıştır. Bunu üzerinden siyasi değerlendirmeler yapılmasını doğru bulmuyorum. Bu tür tartışmalarla Yenikapı ruhunu koruyamayız. Ortak değerler üzerinden bu tür tartışmalar içine girmemeliyiz” yorumunda bulundu.
YENİ KALKIŞMA İDDİALARI

Kurtulmuş özellikle hükümete yakın medyada sık sık dillendirilen “ikinci darbe kalkışması iddialarına” ilişkin ise “Bu yönde bir rapor yok. Halkı endişeye ve telaşa sürüklemenin de bir alemi yok. Ülkeyi yönetenler olarak şunun farkındayız. 15 Temmuz’u yapmak isteyenlerin kenara çekilmeyeceklerini biliyoruz. Halkın içine fitne sokmak için fırsat kollayacaklarını bilmek için müneccim olmaya gerek yok. Olası bir şekilde bu FETÖ'cü grup bazı fitneleri nasıl ortaya çıkabilir bunları takip ediyoruz. Uyanık olacağız. Uyanık olmanın yolu Yenikapı ruhunu sürdürmektir” dedi.

Sözcü