Abone Ol

Hükümet Kadın filmi annemi küçük düşürdü!

"Hükümet Kadın filminde annemi küçük düşürdün" diyerek yönetmen Sermiyan Midyat'ı ölümle tehdit eden amcası Ferit Dilaver Midyat, 5 ay hapse çarptırıldı.

Hükümet Kadın filmi annemi küçük düşürdü!

Oyuncu ve yönetmen Sermiyan Midyat, 2013'te yönetmenliğini üstelendiği "Hükümet Kadın" filminde, Güneydoğu'nun ilk kadın belediye başkanı olan babaannesi Zekiye Midyat'ın hayatını konu edinmişti. Film vizyona girdikten sonra Sermiyan Midyat'ın amcası Ferit Dilaver Midyat, annesinin ve ailesinin küçük düşürüldüğünü iddia etti.

Daha sonra Sermiyan Midyat, amcası Ferit Dilaver Midyat tarafından ölümle tehdit edildiğini öne sürerek şikâyetçi oldu. Ferit Dilaver Midyat hakkında "tehdit" suçunu işlediği iddiasıyla 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın önceki duruşmalarında sanık Ferit Dilaver Midyat "Filmde 5 dil bilen annemi okuma yazma bilmez, parmak basan bir kadın tiplemesi ile sundu. Ama kimseyi tehdit etmedim" dedi. Tanık olarak dinlenen Sermiyan Midyat'ın annesi Nimet Midyat ise "Oğlumu tehdit ederek öldüreceğini söyledi" dedi.. Davanın önceki gün karar duruşması görüldü. Kararını açıklayan mahkeme, Ferit Dilaver Midyat'ı 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar veren mahkeme, 5 yıl boyunca denetimli serbestlik hükümlerinin uygulanmasına hükmetti.