Abone Ol

Hosteslerin itirafları! Flört etmiyoruz...

Size sürekli gülümseyerek servis yapan, yardımcı olan hostesler aslında ne düşünür? Bir itiraf sitesinden bildiriyoruz...

Hosteslerin itirafları! Flört etmiyoruz...

Memnuniyetsiz, sabırsız ve bazen kaba yolcular, çığlık çığlığa ağlayan bebekler, ara ara yoklayan sarsıntılar ve tüm bunlara inat yüzünde sonsuz bir gülümsemeyle dolaşan hostesler…

Uçaktaki yolcuların ihtiyaçlarını karşılayan, uçağın ‘ev sahipleri’ uçuş görevlileri aslında yolcular hakkında ne düşünür? Kabin ekibinin daima gülümseyen yüzünün arkasında ne vardır?


Yanıtlar, anonim bir itiraf uygulaması olan Whisper’da. Uçuş görevlileri, seyahat esnasında neler hissettiklerini, yolcular ve hatta ağlayan bebekler hakkındaki düşüncelerini bu adrese açıkça yazıyor. Host ve hosteslerin çoğunun ortak şikâyeti, kabin ekibinden –cinsel içerikli olanlar dahil olmak üzere- her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasını bekleyen kaba yolcular.


Bir ‘itirafta’ şöyle diyor: “Seninle flört etmiyorum, sadece işimi yapıyorum!”Bir diğerinde, “Bugün bir yolcu bana ‘hizmetçi’ diye seslendi. Bizler sizin hizmetçileriniz değiliz. Burada öncelikli olarak sizin güvenliğini sağlamak üzere bulunuyoruz. İstekleriniz doğrultusunda size hizmet etmek için değil…”
Bir host uçuş esnasında bebeklerin ağlamasından, kendisinin de yolcuların çoğu gibi nefret ettiğini itiraf ederken bir diğeri yolculara nasıl sinir olduğunu ve bazen isteklerini umursamadığını yazmış. İçecek servisi yapmaktan nefret ettiğini söyleyen bir uçuş görevlisi ise türbülansa girdiklerinde yolculara ‘yerlerinden kalkmamalarını’ söylemeyi sevdiğini yazmış.


Bir başkası ise çok basit olarak havada olmaktan korktuğunu itiraf ediyor: “Bazen yaptığım işten korkuyorum. Her gün eve dönebilmek için dua ediyorum.” Bir başkası ise uçağın kaza yapmasını umduğunu çünkü böylece insanları kurtarma fırsatı olacağını ve insanlardan daha fazla saygı duyacağını söylüyor.


İşlerini sevdiklerini ama yalnızlık ve kötü uyku düzeninden dolayı kötü hissettiklerini yazanlar da var: “Hosteslik yalnız olmak demek. Uçuşu sevdiğim için mesleğimi seviyorum ama bu insanların sandığı kadar da heyecan verici bir meslek değil.”

(The Daily Mail)