Abone Ol

Hintli dünya güzeli Aishwarya Rai, Bollywood'un yükselen yıldızı oldu!

Aishwarya Rai kısaca Ash, sadece kainat kraliçesi değil, aynı zamanda Bollywood sinemasının da taçsız kraliçesi. Hayatımın Çalımı Beckham'dan sonra, Gelinim Olur musun?? filmiyle de büyük başarı yakaladı.

Hintli dünya güzeli Aishwarya Rai, Bollywood'un yükselen yıldızı...

Hayatımın Çalımı Beckham'dan sonra, Gelinim Olur musun?? filmiyle de büyük başarı yakalayarak, Hint kültürüne özgün Bollywood sinemasını Batı sinemasıyla harmanlayan yönetmen Gurinder Chadha, Gelinim Olur musunda birlikte çalıştığı aktris için şunları söylüyor: Ash, Bollywoodla ilgili her şeyi barındırıyor içinde, güzellik, duygular, şarkılar, danslar her şey.

Julia Roberts gibi, Hollywood'un vitrininde olan bir süper yıldız onun için dünyanın en güzel kadını diyor. Üstelik ona iltifat edenler Roberts'la sınırlı değil. Chicogo Sun'ın ünlü film eleştirmeni Roger Ebert ona olan hayranlığını, o sadece dünyanın en güzel kadını değil, aynı zamanda dünyanın en güzel ikinci kadını diyerek belirtiyor.

Fen ve mimarlık öğrencisi iken bir yandan mankenlik yapan Aishwarya Rai 1994 yılında önce 'Hindistan Güzeli', ardından da 'Dünya Güzeli' oldu. Başdöndürücü bakışlara sahip Ash, kısa bir süre sonra Hindistanın en çok aranan mankenlerinden biri oldu, çok konuşulan bir Pepsi kampanyasında yer aldı ve

Vogue dergisine birkaç kez kapak oldu. Bu hızlı yükselişin ardından, Hollywood'dan sonra en gelişmiş sinema endüstrisi olan ve Bollywood olarak bilinen Hint sinema endüstrisinin önde gelen yönetmenleri onunla çalışmak için sıraya girdi. Ash, Bollywood'a ilk adımını Mani Rahnamın Iruvar (1997) adlı filmiyle attı.

Sırasıyla Aur Pear Ho Gaya (1997), Hum Dil De Chuke Sanam (2000), Mohabbatein (2001), Aapke Paas Hai (2001) ve 22. İstanbul Film Festivali'nde de izlediğimiz, Cannes Film Festivali'nde özel gösterimi yapılan ilk Bollywood filmi olan Devdas (2002) gibi önemli filmlerde rol aldı.

2003 yılında Ash, Cannesda jüri üyeliğine çağrılan ilk Hintli oyuncu oldu. Daha sonra Catherine Deneuve ve Andie Mac Dowellla birlikte LOreal Düş ekibinde yer aldı.

India Today, Time, gibi dergilere kapak oldu. Rolling Stone dergisinin 2004 yılı 'En İyiler' listesinde yer aldı.

Meryl Streep ile birlikte Chaos adlı filmde oynadıktan sonra, yönetmen Roland Joffenin Singularity adlı filminde Brendan Fraser ile birlikte rol aldı.

Yılı Gurinderin yapımcılığını yaptığı Paul Mayeda Bergesin de yönetmenliğini üstlendiği Mistress of Spices adlı filmle kapattı.