Abone Ol

Hilal Kaplan türbanlı fenomenlerden sonra seri köz getirci mücahid abileri yazdı

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan'ın 3 gün önceki 'Başörtülü ablalardan türbanlı fenomenlere' yazısı ses getirdi. Kaplan bugünkü yazısında 'seri köz getirci'lere dönüşen mücahid abileri yazdı.

Hilal Kaplan türbanlı fenomenlerden sonra mücahid abileri yazdı

Sabah yazarı Hilal Kaplan'ın sosyal medyada fenomen olan türbanlı kadınları eleştirdiği köşe yazısı çok konuşuldu.

Milyonlarca genç kıza örnek gösterilen bir 'türbanlı fenomen'in poz vermesine tepki gösteren Kaplan, "Herkes istediği gibi giyinmekte özgür, sen de özgürsün. Ancak tesettür giyim olarak örnek gösteriliyor ve hatta ekmek paranı bundan çıkarıyorsan, toplum önüne de bu kimlikle sunuluyorsan bunun sorumluluğu vardır." ifadelerine yer verdi.

Kaplan, yazısında 1990'lı yıllarda başörtüsü yasağına direnen kadınların filmlere konu olan mücadelesini de hatırlatmıştı.

Kaplan, bugünkü yazısında eleştiri oklarını bu kez bir zamanların "mücahid" abilerine yöneltti. Baba parasıyla gezen hayatını nargile kafelerde tüketenler için söylenen 'seri köz getir'cilere  dönüşmekle eleştirdiği "muhafazakar erkekleri" kaleme alan Kaplan, şu ifadelere yer verdi:

"YOZLAŞTIK AZİZİM" MUHABBETİ

"Örneğin kendisine el uzatmayan kadınlara el uzatan, hatta karşısındaki kadın başörtülü olsa bile el uzatmakta beis görmeyen, seküler kadın arkadaşlarıyla sarılarak selamlaşan,

Cuma'dan Cuma'ya secdeye varan, dar pantolonlar giyip, 'dede' olacak yaşa gelmeden sakal bırakmayı aklından bile geçirmeyen ama sabahtan akşama kadar Müslüman kadınların giyimi üzerinden 'yozlaştık, azizim' muhabbeti yapanlar genelde bu tipolojiye dahildir."

TAVSİYEM YARASI OLANIN GOCUNMASI

'Muhafazakâr' erkeklere 'çakma' derdinde olmadığını yazan Kaplan, yazısını şu sözlerle tamamlıyor:

"Müslüman bir kadın yazar olarak değil, Müslümanların 'büyük cihad'ı olan kendi nefsleriyle imtihanları bağlamında pek de ikaz edilmeyen Müslüman erkeklere uyarıda bulunmak için yazdım. Naçizane tavsiyem yarası olanın gocunması ve gereğini yapmaya gayret etmesidir."

Hilal Kaplan'ın yazısının tamamı