Abone Ol

Herkes bu yazıyı konuşacak: Muharrem İnce'ye 48 mükerrer imza olayında tuzak mı kuruldu?

Turkiyegundemi.com yazarı Müşerref Seçkin CHP kulislerinde konuşulan bomba iddiayı gündeme taşıdı. Muharrem İnce skandal nedeniyle hangi CHP yöneticilerini suçladı? Şimdiki planı ne?

Muharrem İnce'ye 48 mükerrer imza olayında tuzak mı kuruldu?

İŞTE MÜŞERREF SEÇKİN'İN TURKIYEGUNDEMİ.COM'DAKİ YAZISI

CHP Kurultayında Genel Başkan ve Genel Merkezle Muharrem İnce ve farklı hizipler çarpıştı. Kılıçdaroğlu Başkanlığı kazandı ama pek zafer gibi gözükmedi.  Kulisler Nisan ayında yeni bir hesaplaşmayı gösteriyor.

Muharrem İnce daha önce de Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına aday olarak çıkmış, yenilince meseleyi fazla da uzatmamıştı.

Ama bu kez Muharrem İnce mevzuyu uzatacak.

Öyle ki bir haber kanalınının programına yetişmek için mecliste arabasına doğru koştururken çevresini saranlara "Bitmedi bu bu iş. Kaybetmiş değiliz" yanıtını verdi.

Kurultayın ertesi günü meclisteki odasında kurmaylarıyla durum değerlendiren Muharrem İnce iki önemli karar aldı.

Herkes bu yazıyı konuşacak: Muharrem İnce'ye 48 mükerrer imza olayında tuzak mı kuruldu? - Resim: 1Fatih Portakal'dan CHP Kurultayına çarpıcı yorum: Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı yenemez

Bunlardan birincisi, Nisan ayında yapılması beklenen tüzük kurultayına damgasını vurmak. Ekibinin hazırladığı tüzük değişikliklerini delegelere benimsetme çalışmalarına kurultay öncesinden başlanmıştı. Şimdi bu çalışmalara hız verilecek.

MÜKERRER DELEGE

48 delegenin mükerrer olmasının dengelere çok büyük etkisi olduğunu savunan Muharrem İnce ekibi, konuyu bir oyun olarak görüyor.

Genel merkezde 4 yöneticinin bu delegelere çeşitli vaatlerde bulunduklarını söylüyorlar. İnce'nin "bu oyunla bizim en az 100 oyumuz gitti. Bunun hesabını soracağım" dediği belirtiliyor.

İnce'nin bu oyunu planlayanlardan olduğunu savunduğu iki ismin MYK'ya seçilmemesi için PM'de kulis yapılıyor. İnce'nin suçlamada bulunduğu 4 isimden 2'si PM'ye seçildi. Diğer ikisi de liste dışı kaldı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık koltuğunda epey yara bere çizik olacak gibi gözüküyor.

Bakalım 2019 seçimlerine nasıl  bir CHP girecek?

yazının devamı için tıklayın