Abone Ol

HDP'nin Hayır kampanyası Demirtaş'ın o sözüyle başladı

HDP'nin referandum kampanyası Demirtaş'ın 'Sen başkan olamayacaksın' sözleriyle start aldı.

HDP'nin Hayır kampanyası Demirtaş'ın o sözüyle başladı

HDP, Demirtaş'ın "Sen başkan olamayacaksın" sözleri ile "Hayır" kampanyasını başlattı.

HDP, İzmir, Diyarbakır ve İstanbul'da eş zamanlı düzenlenen kampanya toplantılarıyla referandum için "Hayır" startını başlattı. İzmir'deki toplantı, 4 Kasım'dan bu yana tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 7 Haziran sürecindeki "Sen başkan olamayacaksın" sözlerinin yer aldığı konuşmanın video gösterimi ile başladı.

Toplantıda konuşma yapan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Bu referandumda 'Hayır' oyu çıkmıştır. Halklar bunun kutlamasına başladı ama zalimlerin haberi yok" dedi. Önder, konuşmasında, "Bizi cesaretlendiren Sayın Öcalan'a da selam gönderiyoruz" ifadesini kullandı.

Diha'nın haberine göre, Diyarbakır’daki toplantı, merkez Kayapınar ilçesindeki Kaplan City Konferans Salonu’nda düzenleniyor.

Buluşmanın yapılacağı salona, “Cizîr ji bîr nabe-Cizre unutulmaz”, “Hayır, barışı kazanalım”, “Hayır, hukuksuzluğu durduralım”, “Ma bibime yew tena nêbeno”, “Berxwedan jiyane bi tenê nabe”, “Hayır, zulmü durduralım”, “Kadın cinayetlerini durduralım” ve “Hayır özgürlüktür” dövizleri asıldı. Ayrıca salonda bulunan bütün sandalyelere 6 dilde “Hayır” yazılı lolipoplar ve “Hayır”ın gerekçelerinin sıralandığı seçim broşürleri bırakıldı.

6 dilde referandum sloganı

Salon girişine referandumun Kürtçe sloganı olan “Tenê NA be” yazılı dev stant konuldu. HDP’nin Türkçe sloganı ise “HAYIR Hepimiz kazanalım” olarak belirlendi. Referandum çalışmaları kapsamında belirlenen sloganlar da burada açıklanacak. Kürtçe “Tenê NA be” olan slogan, her bölgenin ruhuna göre Türkçe, Kürtçenin Kirmancî ve Kirmanckî (Zazakî) lehçesi, Ermenice, Süryanice ve Arapça olmak üzere 6 dilde açıklanacak.

Kürtçe seçim müziği

HDP’nin referandum çalışmaları için birçok sanatçı tarafından şarkı hazırlanırken, tamamlanan seçim şarkılarından söz ve müziği Seyda Perinçek’e ait olan ve Sara ile seslendirdiği “NA” şarkısı da 16 Nisan’a kadar her yerde çalınacak.