Abone Ol

HDP'den İstanbul İzmir ve Mersin için ortak aday kararı

31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimler için AK Parti ve MHP arasında bazı kritik illerde ittifak konuşulurken asıl bombayı muhalefet patlattı. HDP, İstanbul, İzmir, Mersin gibi büyükşehirlerde ortak adayla seçime girebileceğini açıkladı.

HDP'den İstanbul İzmir ve Mersin için ortak aday kararı

31 Mart 2019 seçimleri için partilerde hummalı bir çalışma yürütülüyor. Bugün HDP'den gelen iki ayrı açıklama Ankara kulislerini hareketendirdi.

HDP, en kritik il İstanbul, İzmir ve Mersin gibi büyükşehirlerde ortak adayla seçime girebileceğini açıkladı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Sezai Temelli'de yaptıkları açıklamada bomba kararı duyurdu. Peki HDP hangi partilerle ortak aday çıkaracak? Ankara kulislerinde bu sorunun cevabı merak ediliyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde bazı illerde ortak çalışmalar sürdüreceklerini belirterek, "Mersin özelinde de bu türden çalışmalarımız var. İstanbul özelinde de bu türden çalışmalarımız var" dedi.

İSTANBUL İÇİN ORTAK ADAY: Ortak aday iddialarıyla ilgili de konuşan Temelli, "Mersin özelinde de bu türden çalışmalarımız var. İstanbul özelinde de bu türden çalışmalarımız var" şeklinde konuştu.

 İZMİR İÇİN KRİTİK KARAR: HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yerel seçimlere İzmir'de ortak adayla katılacaklarını söyledi. Buldan; ''ortak bir aday ile güç birliği ile İzmir'de de belediyeleri İzmir halkının istediği ortak bir adayla seçim yarışına hep birlikte gireceğiz" diye konuştu.