Abone Ol

HDP’den Hasip Kaplan’ın ırkçı tweetlerine sert tepki

Şırnak eski Milletvekili Hasip Kaplan’ın ırkçı tweet'leriyle ilgili HDP'den açıklama yapıldı.

HDP’den Hasip Kaplan’ın ırkçı tweetlerine sert tepki

HDP Genel Merkezi’nden, Türk bir genel başkan adayı istemediğini belirten Şırnak eski Milletvekili Hasip Kaplan’ın ifadeleriyle ilgili açıklama geldi.

Partinin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Hasip Kaplan Twitter hesabından yapılan ırkçı, ayrımcı ve ötekileştirici paylaşımların HDP anlayışı ve politikaları ile hiçbir ilgisi yoktur. Kınıyor ve ayıplıyoruz” dendi.

HDP açıklamasını kişisel Twitter hesabından paylaşan HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir de, "Sarhoşken söylenen her söz ayıkken mutlaka düşünülmüştür!!!" yorumunda bulundu.

Kaplan, "HDP kurultayında Demirtaş’ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin, benim naçizane önerim, herkes haddini bilecek..! Kusura bakmayın barajı aşan Kürt halkının oyları üzerinde sörf yapacak hiçbir halkın zamanı yoktur, Başur ve Rojava söz konusu olacaksa,bu işi ruhundan anlatacak liderler zamanı..! Bana bakın her türlü ırkçılar, Kürt halkının yüzde on bir oyunu alan bir partide, Kürt halkının yüzde 12 iradesine saygınız yoksa, benim de binde bir iradenize saygım yok, terbiyenizi takının, yoksa çok daha aşır konuşurum” demişti.