Abone Ol

HDP'de Baluken'den Altan Tan'a yanıt geldi

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın HDP'ye yönelik eleştirilerine ilişkin, "Grubumuza mensup milletvekili arkadaşımızın yapmış olduğu röportajda birçok isabetsiz tespit vardır...

HDP'de Baluken'den Altan Tan'a yanıt geldi

Baluken, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin, "Milletvekiliniz Altan Tan'ın partinin politikalarını eleştiren bir yaklaşımla 'yeni bir oluşumun olabileceğini' söyledi. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Altan Tan milletvekilimizdir. Grubumuza mensup milletvekili arkadaşımızın yapmış olduğu röportajda birçok isabetsiz tespit vardır. Biz o isabetsiz tespitleri mahkum etmek yerine kendisiyle konuşup anlamaya çalışıyoruz. Programımız dün neyse bugünde aynı şekilde orta yerde duruyor. Partimizin içerisinde bu anlamda çok farklı çevrelerden gelen milletvekili arkadaşlarımız var. Zaman zaman milletvekili arkadaşlarımızın pratik uygulamada bazı farklı görüşleri ifade etmesi HDP gibi bir program etrafında bir araya gelmiş çok bileşenli yapılarda normal bir durum olarak değerlendirebiliriz."

HDP'de Baluken'den Altan Tan'a yanıt geldi - Resim: 1Altan Tan: Yeni bir Kürt partisi kurulabilir

Baluken, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın kişisel görüşlerinin bütün muhafazakar kesimin görüşleri şeklinde ele alınmaması gerektiğini belirterek, HDP içerisinde o kesimi temsil eden birçok arkadaşlarının partinin en yetkili organlarında yer aldığını söyledi. Altan Tan için disiplin sürecinin işletilip işletilmeyeceğinin sorulması üzerine Baluken, her farklı görüşü dile getirenler hakkında hemen disiplin süreci yürüten bir parti konumunda olmadıklarını vurguladı.  Baluken, "Yaşanan gelişmeler Türkiye'nin Suriye politikasını değiştirir mi?" sorusuna, biran önce Türkiye'nin Suriye politikasını değiştirmesini istedi. Bir gazetecinin, "CumhurbaşkanıErdoğan hakkında diploma tartışmaları henüz bitmedi. Bugün bir soru önergesi de verdiniz" sorusu üzerine Baluken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite diplomasıyla ilgili soru işaretlerinin halen giderilmediğini ileri sürdü.

Baluken, "Bir öğrencinin üniversite yıllarını doğrulayacak birkaç basit belgeye ihtiyaç vardır. Bunlardan birincisi, üniversiteye giriş belgesidir. İkincisi, üniversiteyi bitirdiğine dair not çizelgesini gösteren transkript belgesi, üçüncüsü ise diploma kayıt defterindeki tarih, sayı numaraları ve orada bulunan notlardır. Sonuncusu da doğal olarak diplomanın kendisidir." diye konuştu.

Gazetecilerin, "TRT'de bir profesör 'namaz kılmayan hayvandır' dedi. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Baluken, "Tam bir nefret söylemidir. İnsanları dinleri, inançlarına göre ayrıma tabi tutmak ve onun üzerinden hakaret etmek açıkça suçtur ve nefret söylemidir. Şiddetle kınıyoruz. Bu kişi derhal görevinden alınmalı ve nefret suçundan dolayı adli soruşturma süreci başlamalıdır. TRT ile ilgili de gerekli soruşturma ve idari süreçler yürütülmelidir." ifadesini kullandı.

hürriyet