Abone Ol

HDP Milletvekili Ahmet Şık'tan tartışma yaratan çıkış: Dijital yazılımla işi bitirdiler

HDP’den İstanbul Milletvekili seçilen Ahmet Şık, sosyal medya hesabından, seçimlerle ilgili bir dizi açıklamada bulundu.

Ahmet Şık'tan tartışma yaratan çıkış: Dijital yazılımla işi bitirdiler

MHP’nin oylarına ilişkin veriler de paylaşan Ahmet Şık, seçim günü yaşananlara dikkat çekti.

Odatv'de yer alan habere göre, Ahmet Şık, “1 Kasım 2015 seçimlerinde geçerli oyların sayısı 47 milyon 840 bin 231. 24 Haziran 2018 seçimlerinde geçerli oyların sayısı 50 milyon 136 bin 336. 24 Haziran seçimlerinde 1 Kasım’a göre geçerli oylarda seçmen sayısı toplamda 2 milyon 296 bin 105 artış göstermiş” dedi.

HDP Milletvekili Ahmet Şık'tan tartışma yaratan çıkış: Dijital yazılımla işi bitirdiler - Resim: 1

Ahmet Şık açıklamasına “1 Kasım AKP ve MHP toplam oy 29 milyon 376 bin 62, 24 Haziran AKP ve MHP toplam oy 26 milyon 903 bin 260 AKP, 2 milyon 700 bin 970; MHP ise 227 bin 361 oy kaybetmiş. Cumhur İttifakının 455 bin 529 olan ortak oyunu da hesaba kattığımızda toplamda 2 milyon 472 bin 802 kayıp var” diye devam etti.

HDP Milletvekili Ahmet Şık'tan tartışma yaratan çıkış: Dijital yazılımla işi bitirdiler - Resim: 2

"NEREDE OLDUĞUNU BİLMEDİĞİMİZ 892 SANDIK KAÇ OYU KAPSAR"

“İki seçim kıyasında CHP 840 bin 572 oy kaybederken; SP 342 bin 766, HDP ise 719 bin 479 oy artışı sağlamış.” diyen Ahmet Şık “YSK 14 Mayıs 2018 itibarıyla ‘tahmini’ sandık sayısının 180 bin 896 olduğunu açıklamış. Ancak seçimden sonra toplamda 180 bin 8 sandık olduğu açıklandı. Tahmini sandık ne demek? Nerede olduğunu bilmediğimiz 892 sandık kaç oyu kapsar?” dedi

Açıklamasında Adil Seçim Platformu’na da değinen Ahmet Şık “Adil Seçim Platformu, 24 Haziran’da 415 bin sandık kurulu üyesi ve 195 bin müşahitle sandıkları ve oyları koruyacağını açıkladı. 1869 sandıkta 415 bin sandık kurulu üyesi, 195 bin müşahit ve gönüllüler bulunacağını söylediler” diye konuştu.

Şık, “Platform üyeleri bazı yerlerde can güvenliği sorunları yaşadı. Saldırıya uğradı. Twitter’da yaklaşık 320 bin takipçisine bakarak gönüllülerinin bile takipçisi olmadığı Adil Seçim Platformu’nun ne kadar işlevi olduğunu @msafaksari şöyle anlatmış” dedi ve Mehmet Şafak Sarı’nın şu paylaşımlarını aktardı:

HDP Milletvekili Ahmet Şık'tan tartışma yaratan çıkış: Dijital yazılımla işi bitirdiler - Resim: 3

HDP Milletvekili Ahmet Şık'tan tartışma yaratan çıkış: Dijital yazılımla işi bitirdiler - Resim: 4

HDP Milletvekili Ahmet Şık'tan tartışma yaratan çıkış: Dijital yazılımla işi bitirdiler - Resim: 5

"SORULARIN YANITINI HALA BİLMİYORUZ"

Ahmet Şık “Bu kadar iddialı hazırlandığı duyurulan Adil Seçim Platformu’nun internet sitesi ve CHP’nin sayım sistemi seçim gecesi çöktü” dedi ve “Dışarıdan bir saldırıyla mı çöktü yoksa teknik yetersizlik nedeniyle mi çalıştırılamadı? Soruların yanıtını hala bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

MHP’nin oylarına da değinen HDP’li Şık, “Bir de MHP'nin, 1Kasım'a oranla neredeyse koruduğu oy sayıları ve Kürt seçmenin yoğunlukta olduğu yerlerdeki astronomik oy artışı gerçekten dikkat çekici. Güneydoğu ve dogu illerinde ise ortaya çıkan tabloyu @timolenko şöyle anlatmış” dedi ve “Timolenko” isimli kullanıcının paylaşımını aktardı:

HDP Milletvekili Ahmet Şık'tan tartışma yaratan çıkış: Dijital yazılımla işi bitirdiler - Resim: 6

"BİZ CAMBAZA BAKARKEN, ONLAR..."

Odatv’de yayımlanan Murat Ağırel’in MHP oylarıyla ilgili analizini de paylaşan Şık, şunları kaydetti:

“Bu seçim de tıpkı öncekilerdeki gibi hilelidir. Devlet kaynaklarını sınırsızca kullanan; başta HDP olmak üzere muhaliflerini, kendine biat eden ya da teslim olan medyada yer verdirtmeyen iktidar blokunun karşısına yüzde 10 barajıyla boğuşarak çıkılması hilenin büyüğü değil mi?

Bir gazeteci ağabeyimin dediği gibi: İşi şansa bırakmadılar. Başlamadan bitirdiler. Tek kaynaktan veri aktararak rıza ürettiler. Sahtekarlık yapıldığının, blok oylar kullanıldığının, müşahitlere saldırıların videolarını servis ederek, hepimizi sandık hilelerine yönlendirdiler.

Biz cambaza bakarken, onlar doğrudan dijital yazılımla işi bitirmişlerdi zaten. İddia ediyorum, katılım çok az olsaydı da bu sonuç çıkacaktı. Tabloya bakalım: AKP ilk turda kazandı. Görünüşte oy kaybetti ana Meclis çoğunluğunu da aldı. AKP memnun.

CHP aşağı yukarı sandalye sayısını korudu, İnce 40 yıl sonra %30 bandının üzerine çıktı. HDP barajı geçti. İYİP %10 barajının üzerine çıktı, rüştünü ispatladı. MHP içinden koca bir parti doğurmasına rağmen oyunu korudu. İktidar ortağı oldu ki en memnun olan onlar.

SP beklediğinin altında oy alsa bile CHP listelerinden birkaç sandalye kazandı. Büyük sermaye, dün olduğu gibi işlerinin tıkır tıkır küpünü doldurmaya devam edeceğini bildiği için memnun.”

"BÖYLESİ BİR TABLOYU KİMLER NASIL YARATABİLİR"

Ahmet Şık, açıklamasını şöyle noktaladı:

“Ortadoğu’ya ilişkin plan kuranlar da önümüzdeki dönemde Erdoğan ile herhangi bir sürprizle karşılaşmayacaklarını garanti altına aldıkları için memnunlar. Böylesi bir tabloyu kimler nasıl yaratabilir?

Sonuçların verilen oylara denk düşmediğinden adımız kadar eminiz ve sandıkla bir şeylerin değişebileceğine ilişkin beklentilerimiz kırıldı. Meydanlara akan muhalif kitlelerle seçmenlerin tercihlerini gösterdiği iddia edilen veriler arasındaki uçurum moral bozucu.

Her şeye rağmen HDP’nin Meclis’te olması AKP’ye haketmediği miletvekillerini vermemiş oldu. Bu bir kazançtır. Bu seçimlerin en önemli kazananının, daha önce her türlü hakareti ettiği AKP’ye yancılık yapan MHP olduğu da aşikar.

10 yıldır örtülü koalisyonla iktidarını sürdüren AKP artık MHP’ye tamamen mahkumdur. Kendisine ‘denge ve kontrol görevi verildiğini’ ilan eden Bahçeli’nin çıkışı da Erdoğan'ın mutsuzluğunun nedenidir.

Her şeye rağmen, moralimiz bozulsa da yılgınlığa düşmek yok. ‘Savaşan kaybedebilir. Savaşmayan, çoktan kaybetmiştir’ sözünü aklımızdan çıkarmadan mücadeleye devam edeceğiz.

Bu arada, seçimlerle ilgili tek veri kaynağı haline getirilen Anadolu Ajansı'nın seçimlerden 4 gün önce yayınladığı sonuçları da şuraya bırakalım:"

HDP Milletvekili Ahmet Şık'tan tartışma yaratan çıkış: Dijital yazılımla işi bitirdiler - Resim: 7

(ODATV)