Abone Ol

Murat Hazinedar'dan Freddie Mercury'nin askerleriyiz açıklaması

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Freddie Mercury'nin askerleriyiz" paylaşımıyla ilgili ilk kez konuştu.

Freddie Mercury'nin askerleriyiz açıklaması

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, gazetecilerle bir araya geldiği sahur programında,Beşiktaş Belediyesi'nin resmi sosyal medya hesabından gökkuşağı bayrağıyla yapılan "Freddie Mercury'nin askerleriyiz" paylaşımıyla ilgili ilk kez konuştu. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, sosyal medya hesabında bu tweeti paylaşan çalışana atıfta bulunarak "Hemen sildirdim. Ben niye Freddie Mercury'in askeri olayım. Biz dedik o kadar çıktık 'Atatürk'ün askeriyiz. İki Mustafayı seviyoruz 'sen niye karıştırdın?" dedi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, çok sayıda gazeteci ve ilçe belediyelerinin basın danışmanlarıyla sahurda bir araya geldi.Başkan Hazinedar, gazetecilerle tek tek sohbet etti. Dualar okunup sahur yapıldıktan sonra Başkan Hazinedar bir konuşma yaptı.

Sosyal medyada Freddie Mercury krizine açıklık getiren Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, tweeti atan sosyal medya görevlisine atıfta bulunarak, "Biz Freddie Mercury'in askerleri niye olalım? Biz saygılıyız ya saygılı olalım diye bizim belediyede bayrak asmak istemişler.'İyi 'dedik biz de asın o zaman ne yapıyorsanız yapın dedik. O coşkuyla ne anladıysa 'Freddie Mercury'nin askeriyiz' diye paylaşımda bulunmuş. Hemen sildirdim, bir de bana muhalefet ediyor bizde özgürlük var ya. 'Sil onu' diyorum, 'Başkanım silmeyelim' diyor, valla bakın 2 bin 800 retweet aldı diyor o hala retweet derdinde. Oğlum ben neden Freddie Mercury askeri olayım. Biz çıktık o kadar 'Atatürk'ün askeriyiz, iki Mustafa'yı seviyoruz ' dedik. Şimdi sen neyi karıştırdın, hayır çocuğun öyle bir eğilimi de yok aslında Allah için öyle bir derdi de yok. Gayet bizim gibi maşallah serpilmiş bir çocuk ama çocuk bizim özgürlükçülük anlayışımızı farklı anlamış. Saygımızı abartmış biraz neyse sildirdik bu arada ben de duramadım, rahatsız oldum. Ben çok saygılıyımdır gerçekten içimde itirazlarım olsa bile çok farklı düşüncelere farklı inanışlara çok saygı duymaya çalışırım" ifadelerini kullandı.

Murat Hazinedar'dan Freddie Mercury'nin askerleriyiz açıklaması - Resim: 1

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin siyasetine dair itirazlarım olabilir"

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar "Bakın biz farklı bir siyaseti temsil ediyoruz bugünkü iklimin parçası olmadan farklı bir siyaset pratiği ortaya koyuyoruz, şüphesiz bunun yeri CHP. CHP'li olmaktan hiçbir şikayetim yok. Cumhuriyet Halk Partisi'nin siyasetine dair itirazlarım olabilir. Partimin kurallarına, prensiplerine. Temel ilkelerine zaten bağlıyız da, uygulamadaki bazı farklılıklar elbette Belediye Başkanıyım ben herkesin bir yoğurt yiyişi var. Farklı bir şey ortaya koyacağım faydalı olursa beni bir daha aday yaparlar ya da başka noktalarda oluruz. Ben o riski alıyorum zaten eğer faydalı olmazsak, zarar verdiysek zaten gerekli biletimizi keserler, ceza verirler. Milletimiz gerekli karşılığı da verir. Ama emin olunuz ki büyük bir risk aldık ve o riskin de görüyorum ki toplumda çok şükür Allah'a, yöneten kademelerde değil ama tabanda çok güzel bir karşılığı var" diye konuştu.