Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Yeni Ekonomi Modeli'ni açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Yeni Ekonomi Modeli'ni açıklıadı.35 milyar TL boyutundaki tasarruf ve gelir arttırıcı önlemlerin anlatılması beklenen yeni ekonomi modeli 2018 sonuna kadar devreye alınacak.

Berat Albayrak Yeni Ekonomi Modeli'ni açıkladı

Bakan Berat Albayrak'ın açıklamaları şöyle;

"HER BİR ADIMI İNCE İNCE DÖŞEYEREK AKSİYON ALACAĞIZ"


Türkiye, son 16 yıllık AK Parti iktidarı döneminde ekonomik olarak bir üst lige çıktı. Bugün yeni sistemin genel çerçevesini çizeceğimiz bir toplantı olacak. Bizim Türkiye olarak orta gelir grubundan, üst gelir grubuna çıkmamız için daha önce de toplantılar gerçekleştirmiştik.

Şimdi yeni dönemde yeni ekonomik bir anlayış olacak En etkin politikaların yaşanacağı bir dönem olacak. Her bir adımı ince ince döşeyerek aksiyon alacağız, bu görüşmeler ve istişareler Türkiye'nin bu yolculuğunda önemli bir adım olacak. Orta Vadeli Program Eylül'de açıklanacak..

"YENİ DÖNEMDE KARARLI BİR YAKLAŞIM SERGİLEYECEĞİZ"

Yeni dönemde kararlı bir yaklaşım sergileyeceğiz. Yeni model olarak ortaya çıkacak olarak bu Bakanlığın koordinasyonunda önemli bir yeni dönem başlayacak. Dizayn ettiğimiz sistem sürdürülebilir olacak. Güçlü temelleri olacak.

Esen rüzgarlara karşı ne kadar az sallanırsanız o kadar güçlü olursunuz. Ekonomimizi güçlü temeller inşaa edeceğiz. Ekonomideki tablo makro göstergelere göre makul değil. Paydaşlarla daha etkin iletişim ve güven oluşturacağız. Spekülasyonun ekonomiyi etkilemesine izin vermeyeceğiz.

BAKAN BERAT ALBAYRAK'TAN "MERKEZ BANKASI" AÇIKLAMASI

İlk geldiğimiz günden beri para politikasının bağımsızlığı konusunda Merkez Bankası özelinde çok hassasız. Mümkün olduğunca konuşmamaya gayret ettik. Hatta hiç konuşmadık. Özellikle para politikalarının tam bağımsızlığı konusu prensip olarak bundan sonra da devam edecek.

Merkez Bankası'nın bağımsızlığı ekonomimiz için çok önemli. Finansal istikrar daha güçlendirilecek. Özellikle Bankacılık sektörü, ülkemiz için en temel sektörlerden biri olmaya devam edecek. Sermaye piyasaları içindeki payını, azaltacağız. Yapısal reformlar hızlı bir şekilde hayata geçirilecek.

Bütçe dengesinin tekrardan sağlanması ve kalitesinin artırılması yeni ekonomi yaklaşımının diğer bir prensibi.

Vergi sisteminde yeni bir değişim yaşanacak.

Ekonomik dengelenmeyi sağlamak için ilk sac ayağı enflasyonla mücadele olacak.