Abone Ol

Haydar Baş'ın gazetesinden Kılıçdaroğlu'na kumpas suçlaması

Bağımsız Türkiye Partisi'nin (BTP) CHP'ye tepkisi devam ediyor. BTP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Mesaj gazetesi bugünkü sayısında Kılıçdaroğlu'na kumpas suçlaması yöneltti.

Haydar Baş'ın gazetesinden Kılıçdaroğlu'na şok suçlama

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine katılma yeterliliğine sahip Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) seçime katılmama kararı almıştı.

CHP'DEN MİLLET İTTİFAKI İÇİN TEKLİF YAPILDIĞI İÇİN SEÇİMLERE KATILMAMA KARARI ALMIŞTI

BTP’den gelen açıklamalarda, CHP’den Millet İttifakı için teklif yapıldığı, BTP lideri Haydar Baş’ın milletvekili adaylığı sırasının da belirlendiği söylenip daha sonra kapıların kapandığı ifade edilmişti.

BTP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Mesaj gazetesinin bugünkü sayısında CHP’ye yönelik ittifak tepkileri sürdü.

“SİSTEMİN İLK MAĞDURU VE İLK KUMPAS KURULAN PARTİSİ”

Yeni Mesaj gazetesi başyazarı Muharrem Bayraktar “Kılıçdaroğlu kumpası” başlıklı yazısında, “24 Haziran seçimlerine az bir zaman kala bugüne kadar alışık olmadığımız bir seçim sistemi ile karşı karşıyayız.

Partiler ittifak kuruyor, aralarında ideolojik bir yakınlık olmayan partiler aynı ittifakta yer alıyor, Cumhurbaşkanı pratik olarak idarenin başına geçiyor, parlamento adım adım işlevsiz hale geliyor ve Türk siyaseti tarihte görülmemiş bir şekilde 'kilitlenmeye' doğru adım adım gidiyor.

Ve yeni seçim sisteminin ilk mağduru ve ilk kumpas kurulan partisi de ortaya çıkıyor: Bağımsız Türkiye Partisi” ifadelerini kullandı.