Abone Ol

Hatay polisine göre Selahattin Demirtaş terörist

Hatay Terörle Mücadele Şubesi’nin, gözaltındaki bir yurttaşa “Terör örgütü üyesi, bu suçtan tutuklanarak cezaevinde yatan Selahattin Demirtaş isimli şahsı övdüğünüz” şeklinde bir ifade yönelttiği ortaya çıktı.

Hatay polisine göre Selahattin Demirtaş terörist

HDP, kesinleşmiş yargı hükmü bulunmayan Demirtaş için bu ifadelerin kullanılması üzerine suç duyurusunda bulundu. Demirtaş’ın peşinen suçlu/terörist ilan edilmiş olmasının hukukta yeri olmadığı belirtildi.

HDP, 8 Ağustos 2017 tarihinde Hatay Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifadesi alınan bir yurttaşa “terör örgütü üyesi olan, bu suçtan tutuklanarak cezaevinde yatmakta olan Selahattin Demirtaş isimli şahsı övdüğünüz” içerikli bir soru yöneltildiğini duyurdu. HDP, kesinleşmiş yargı hükmü bulunmayan Demirtaş için bu ifadelerin kullanılması ve tutanaklara geçirilmesi nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

HDP’den yapılan açıklamada, “Hakkında kesinleşmiş bir yargı hükmü bulunmayan Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş için bu ifadelerin kullanılması ve resmi tutanağa geçmesi nedeniyle, sorumlular hakkında Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur” ifadeleri kullanıldı.

Hakaret, görevi kötüye kullanma, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs yönünden soruşturma açılmasının talep edildiği suç duyurusunda, “TBMM’de üçüncü büyük parti olarak bulunan HDP’nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ‘terör örgütü üyesi’ olarak tanımlanmış ve bu tanımlamadan yola çıkılarak onu övmek, suç isnadı olarak kabul edilmiştir. Selahattin Demirtaş’ın yargılaması henüz devam etmekte olup duruşması dahi yapılmamışken, peşinen suçlu/terörist ilan edilmiş olmasının hukukta yeri olmayıp şikâyet konusu olay suçsuzluk karinesinin nasıl yok sayıldığının göstergesidir. Nasıl Selahattin Demirtaş gibi, bir siyasetçi olan Cumhurbaşkanı’nı ya da başka parti başkanlarını övmek suç değilse, Sayın Demirtaş’ı övmenin de suç olmadığı açıktır. Müvekkilin eşbaşkanlığını yaptığı partinin üyelerinin, oy verdikleri partinin propagandasını yapması da terör örgütü propagandası değildir” ifadelerine yer verildi.