Abone Ol

Hanefi Avcı'ya şok FETÖ suçlaması!

Hanefi Avcı'nın tutuklanmasının ardındaki sır perdesi aralanıyor. Eski Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral, Avcı'nın tutuklanma nedenin eski ve yeni imam kavgası olduğunu iddia etti.

Hanefi Avcı'ya şok FETÖ suçlaması!

Eski Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral, Hanefi Avcı'nın Haliç'te Yaşayan Simonlar adlı kitabının FETÖ itirafı olduğunu iddia etti. Saral'ın sözlerine açıklık getiren İsmail Saymaz ise Avcı'nın FETÖ'nün eski imamıyla hareket ettiği için yeni imamın ekibi tarafından böyle bir operasyona maruz kaldığını iddia etti.

CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge'de Ergenekon'dan tutuklanan Hanefi Avcı'nın FETÖ'cü olduğu ve örgüt içindeki kavgada taraf tuttuğu için operasyona maruz kaldığı iddia edildi.

İddiayı gündeme getiren eski emniyet müdürü Cevdet Saral, hazırladığı raporda yer alan FETÖ yapılanmasına ilişkin ifadelerin Hanefi Avcı'nın yazdığı kitapla itiraf edildiğini ileri sürdü. Avcı'nın neden cezaevine girdiği sorusuna kimsenin cevap veremediğini söyleyen Saral, asıl nedenin örgüt içindeki kavga olduğunu iddia etti.

SAYMAZ'DAN AÇIKLAMA

Ahmet Hakan'ın Saral'ın ifadesinin ne anlama geldiğini sorması üzerine İsmail Saymaz, Hanefi Avcı ile ilgili iddiaya açıklık getirdi. İşte Saymaz'ın o sözleri:

"Emniyetteki eski ve yeni imam kavgasından kaynaklandığını söyleniyor. Kemalettin Özdemir, Hanefi Avcı döneminin emniyet imamıdır. Kemalettin Özdemir görevden alındıktan sonra yerine Kozanlı Ömer olarak bilinen Osman Hilmi Özdemir geliyor. Eski kadrolar Osman Hilmi Özdemir ile çalışmak istemiyorlardı, dolayısıyla bir ayrılık söz konusuydu. Anladığım kadarıyla Cevdet Bey, Hanefi Avcı'nın eski ekiple yani Kemalettin Özdemir ile hareket ettiği için bu tavrı gösterdi."

HANEFİ AVCI'DAN İTİRAZ

Bu iddiaların ardından canlı yayına telefonla bağlanan Hanefi Avcı, cemaatçi olmadığını söyledi. Çocuklarını FETÖ'ye ait okullara gönderdiğini, Işık evlerinde kaldığını zaten kitabında yazdığını bunun üzerinden bir suçlama yapılmasının yanlış olacağını ifade eden Avcı,  Cevdet Saral'ın FETÖ'cü iddiasını kabul etmediğini söyledi.