Abone Ol

Hamile kadınlara vajina hoparlörü!

Mobil teknolojinin son ürünü, bebek bekleyenler için oldukça ilginç bir trend olacak gibi gözüküyor. Vajina Hoparlörü doğmamış bebeklerle iletişimde yeni bir çağın müjdecisi olabilir!

Hamile kadınlara vajina hoparlörü!

Tarihin başından beri doğmamış bebeklerle iletişim kurmak üzerine çalışmalar yapılmıştır. Antik çağlarda bile anne karnındaki bebeklerin müziğe ve ritme olan yatkınlığının farkında olan insanlar, bebeklerini doğuma daha huzurlu hazırlamak için seslerden hep faydalandılar. Ancak günümüz teknolojisi bu işi bir adım öteye taşıyor. "Babypod" adı verilen bir ürün, bebeğinize gerçek bir müzik ziyafeti sunmanızı sağlayabilir!

İspanya'da geliştirilen Babypod için "Müzikal tampon" tanımlaması da yapılıyor. Barselona merkezli Marquès Enstitüsü tarafından üretilen Babypod ilk denemelerde oldukça şaşırtıcı sonuçlar verdi. Ürünü tanıtan Dr. Marisa Lopez Teijon yaptığı açıklamada "Müzik etkisinin anne karnında olan etkilerini gördük, sperm ve yumurta üzerinde de olumlu sonuçlar yarattığına inanıyoruz." yorumunda bulundu.

Hamile kadınlara vajina hoparlörü! - Resim: 1

Annenin vajinasına yerleştirilen yumuşak dokulu mini hoparlörün, uterusa sağlıklı ve zararsız ses dalgaları ilettiği açıklanırken, 3 ay boyunca yapılan deneylerde bebeklerin müziğe ağızlarını oynatarak, dillerini çıkartarak tepki verdikleri ultrasonda gözlemlendi.

Denek olarak çalışmaya katılan annelerden bazıları "Müziği içimde onunla birlikte hissetmek inanılmaz bir duygu" yorumunda bulunurken bu ürünün dünya çapında bir trende dönüşmesi bekleniyor. Cihaz, akıllı telefonların kulaklık çıkışıyla entegreli bir kullanım sunmasıyla oldukça pratik. Henüz Türkiye'de satışı başlamayan ürün dünyadaki bütün anneler tarafından merakla bekleniyor.