Abone Ol

Hamile kadın oruç tutabilir mi?

Ramazan ayı başladı. Müslüman aleminin oruç tuttuğu bu ayda bazı özel durumu olanlar ise oruç tutamayabilir. Peki hamileler oruç tutabilir mi?

Hamile kadın oruç tutabilir mi?

Sabah Gazetesi köşe yazısında okuyucularının merak ettiği soruları da cevaplayan Nihat Hatipoğlu, hamilelerin oruç tutup tutamayacağını açıkladı.

Gebe olan bir kadın oruç tutabilir mi?

Gebe olan bir kadın doktoruna danışmalıdır. Bu konuda inancınız hakkında bilgisi olan bir doktorun beyanı bizim için esastır. Ancak bu hususta sizin de kararınız ve durumunuz önemlidir.

Zekât vermenin belirli bir zamanı var mıdır?

Zekât vermenin belli bir zamanı yoktur. Farz olduğu andan itibaren verilmesi gerekir. Bunun için belli bir ayı veya Ramazanı beklemeye gerek yoktur. Ancak, zekât vermekle yükümlü olanların, yükümlü oldukları andan itibaren en kısa zamanda zekâtlarını vermeleri uygun olur. Çünkü zekât bir borçtur, borç bir an önce ödenmelidir.

Durumu iyi olmayan anneye zekât verebilir mi?

Evlat durumu iyi olmayan annesine zekât veremez. Çünkü evlat durumu iyi olmayan anneye de babaya da bakmak zorundadır. Başka biri anneye zekât verebilir ama evlat veremez. Anne - babanızın ihtiyacını Allah rızası için karşılamalısınız. Senin paran, malın zaten annenin malıdır. Bir Müslüman annesine zekât vermeyi aklından geçirmemelidir. Evla anne ya da babasına zekât vermeyi aklından geçirecek ahlakta olmamalıdır.