Abone Ol

Haluk Levent: İçim gidiyor, cumhurbaşkanlığı davetlerine çağırsalar giderim

Sanatçı Haluk Levent katıldığı programda dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Haluk Levent: Cumhurbaşkanlığı davetlerine çağırsalar giderim

Habertürk TV'de Kübra Par'ın sunduğu Açık ve Net programına katılan Haluk Levent çok konuşulacak açıklamalar yaptıç.

"Cumhurbaşkanlığı'ndaki davetlere sizi çağırdılar mı?" sorusuna Levent; "Yok çağırmadılar oradaki yemekleri gördükçe içim gidiyor zaten, niye ben çağrılmıyorum diye. 'Çağırsalar Haluk Levent gitmez' diyorlar ama hayır giderim. Kenara çekmeye çalışırım, 'siz Cumhurbaşkanısınız lütfen şunlara el atın' derim. Giden sanatçıları eleştirmiyorum, insanların iktidarı sevme özgürlüğü var. Ben muhalif olabilirim ama gidenlerin tamamına yalaka demek doğru değil." dedi.

Levent programda şu açıklamaları yaptı:

"Muhafazakâr kesim 1930’lardan beri yüzde otuzları, altmışları buluyor. Muhafazakâr kesimin Atatürk düşmanı gibi gösterilmesi yanlış. Tanıdığım Ülkücü ve muhafazakâr arkadaşlarım var. Hiç de Atatürk düşmanı gibi görmüyor, hep kutsalları olarak görüyorlar. Günlük olaylara ya siyasi politik olaylara Haluk Levent olarak girmem doğru değil. Atatürkçülük sembol edilmemeli, sözde olmamalı.

Anıtkabir’e çocukları götürmekle ya da çiçek bırakmakla Atatürkçü olunmaz. Buna bende dahilim. Ben iktidar ya da muhalefet partisi Atatürkçülüğü yapmıyorum. Kendi Atatürkçülüğümü savunuyorum. İdeolojiler dünyanın sorunlarına çözüm üretebilecek seviye değiller. Dünyada iklim, açlık sorunu varken hiçbir devletin buna çözüm getirdiğini düşünmüyorum."

Haluk Levent, Mustafa Kemal Atatürk'ten bahsederken ise Atatürk yerine Mustafa Kemal demeyi tercih ettiğini belirtti.