Abone Ol

Hakan Fidan'dan şok açıklama: Beni vuracaklar!

TBMM 15 Temmuz Darbe girişimini araştırma komisyonu üyesi CHP İzmir milletvekili Aytun Çıray, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın 15 Temmuz günü ‘’Darbe’’ değil kendisine yönelik bir ‘’Suikast istihbaratı’’ getirdiğini söyledi.

Hakan Fidan'dan şok açıklama: Beni vuracaklar!

Aytun Çıray, SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada, Fidan'ın 15 Temmuz günü Genelkurmay karargahına giderek, Orgeneral Hulusi Akar ile görüştüğünü hatırlattı. Bu görüşmede Fidan'ın, ‘Asker içinden bana yönelik bir suikast girişimi olacağına dair bilgi var' dediğini savundu.

TUTANAKLARA YANSIDI
‘'Fidan darbeye ilişkin bir istihbarat getirmedi'' diyen Çıray bu bilgiyi Genelkurmay 2. Başkanı Ümit Dündar'a da sordu. Dündar ise, ‘'Gelen bilgi darbeye yönelik olsa, Sayın Genelkurmay Başkanımız tarafından daha farklı emirler verilirdi'' dedi. Bu konu TBMM komisyonu tutanaklarına da şöyle yansıdı:

AYTUN ÇIRAY: Geçmişte devlet bürokrasinde de bulunan, çok güvendiğim önemli kaynaklara göre, MİT'ten gelen ilk istihbarat, darbe olacağı yönünde değil… MİT Müsteşarının getirdiği istihbaratın, kendisine asker içinden yani Silahlı Kuvvetlere sızmış bir grup içinden suikast yapılacağına dair,helikopterlerle ve diğer araçlarla bir istihbarat getirdiğini söylediler. MİT, Genelkurmay Başkanına darbe istihbaratı değil, kendisine yapılacak bir suikast ihbarı getirmiş. Bu konuda ne diyorsunuz?

ÜMİT DÜNDAR: Şimdi, iki kişi arasında geçen konuyu tam olarak bilmem mümkün değil. Ancak, belki şöyle bir yorum yapabilirim. Eğer gelen bilgi, gelen bilginin de ne olduğunu bilmiyorum, samimi olarak ifade ediyorum. Ancak gelen bilgi herhangi bir darbeye yönelik olmuş olsaydı, Sayın Genelkurmay Başkanımız tarafından daha farklı emirler verileceğini değerlendiriyorum.