Abone Ol

Hakan Atilla davasında şok ses kaydı: Kılıbıkmış ya

Amerika'da görülen Hakan Atilla davasında yeni gelişmeler yaşandı.

Hakan Atilla davasında şok ses kaydı: Kılıbıkmış ya

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını deldiği iddiasıyla 21 ay önce Miami'de tutuklanan iş adamı Reza Zarrab'ın "tanık" olarak ifade verdiği davada jüri, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın suçlu olup olmadığına ilişkin kararını vermek üzere dördüncü kez toplandı.

t24.com.tr'nin haberine göre jürinin hâkim Berman'a bir not göndererek "Bazı konularda mutabık kalıp diğerlerinde ayrışırsak ne olur?" diye sordu. Davadaki pek çok delil ve ses kaydını incelemek isteyen jürinin fikir ayrılığı yaşadığı ve zorlu müzakereler yaptığı ifade ediliyor. Hâkim Berman ve sanık avukatlarının jüriye verecekleri öyanıt konusunda müzakere ettiği belirtiliyor.

Ayrıca jüri üyelerine Reza Zarrab, Süleyman Aslan ve Zafer Çağlayan arasındaki bir telekonferansın kaydı da dinletildi. Mayıs 2013 tarihli ses kaydına göre, Hakan Atilla, Çğlayan, Zarrab ve Aslan arasında yapılan görüşmeye çocuklarını okula bırakması gerektiği için katılamıyor. Zafer Çağlayan, Atilla için 'Kılıbıkmış ya' ifadesini kullanıyor.