Abone Ol

Güzellikte yeni trend: Microblading Nedir?

Son Dönemin en popüler kalıcı makyaj yöntemi Microblading’i Güzellik Uzmanı Sinem Üst’ten dinliyoruz… Siy Kuaför'de yaptıracağınız “Microblading” yöntemi ile doğal kaşlara kavuşun!

Güzellikte yeni trend: Microblading Nedir?

Microblading Nedir?

Microblading Kalıcı Makyaj Sanatında Dünyada kaş yapımında son nokta olağanüstü doğallıkta , manuel  bir yöntemdir.  Geleneksel Kalıcı Makyaj Kıl Teknikleriyle kıyaslandığında yarı kalıcı olarak kabul edilir.  Pigmentlerin epidermise yerleştirilmesi klasik kalıcı makyaj kıl tekniğinde kullanılan iğnelerden 3 kat daha ince ve çoklu iğneler  kullanılarak yapılır. Rengi yüzeye yakın yerleştirdiğimiz için  net ve çok ince görünür.

Güzellikte yeni trend: Microblading Nedir? - Resim: 1

Bu yöntem kaşlarının görünümünü güzelleştirmek yüz estetiğine önem veren herkes için idealdir.  Sonuçlar, mevcut kıl miktarına bakılmaksızın doğal görünümlü, tüy gibi vuruşlardır.

Güzellikte yeni trend: Microblading Nedir? - Resim: 2

3D Microblading Kıl Tekniği kimlere uygulanabilir ve uygulanamaz?

Orijinal kaşlarınızdan memnun değilseniz, alopesia areta, trigonometrik veya büyük ölçüde kaş dökülmesinden mustarip insanlar için uygundur.

Cilt rahatsızlığı, şeker hastası gibi rahatsızlığı olan kişilerde uygulama yapılmaz.

Güzellikte yeni trend: Microblading Nedir? - Resim: 3

Microblading uygulaması acılı bir işlem midir?

Uygulama esnasında deri altına yapılacak çalışma öncesi local anestezik losyonlar ile uygulama yapılacak bölge uyuşturulmak sureti ile rahatsız edici herhangi bir acı hissetmez .

Güzellikte yeni trend: Microblading Nedir? - Resim: 4

Microblading uygulaması öncesi herhangi bir ön hazırlık yapmalı mıyım?

Microblading uygulaması öncesi gerekli hiçbir hazırlık yok.

İyileşme süreci nedir?

Microblading sonrası iyileşme süresi kişiden kişiye değişir. Genellikle, formu ve kapalı sıyrılmış epitel kabuk için on gün yaklaşık bir hafta sürer. Cildiniz bu süre sonrası iyileşmiş olarak kabul edilecektir. Ardından, pigmentin cilt içine yerleşmesi için biraz zaman alır. Tam anlamı ile sürece 1 ay diyebiliriz.

İşlemin belli aralıklarla tekrarlanması gerekiyor mu?

Sonuçlar, işlemi etkileyen farklı faktörlere dayalı olarak, cilt yapısı vs. ile orantılı olarak 1 ila 3 yıl dayanabilir. Ancak, pigmentin biçim ve canlılığının muhafaza edilmesi için yılda bir kez yenilenmesi tavsiye edilir. Tercihe bağlıdır.