Abone Ol

Güneş, Yılmaz Özdil'e çakmak için Uğur Mumcu'yu manşet yaptı

Hükümete yakınlığıyla bilinen Güneş gazetesi, 24 Ocak 1993’te Ankara’da evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikasta kurban giden gazeteci-yazar Uğur Mumcu’yu bugünkü manşetine taşıdı. Güneş'in Uğur Mumcu sevdasının sırrı bakın nasıl çözüldü?

Güneş, Yılmaz Özdil'e çakmak için Uğur Mumcu'yu manşet yaptı

AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Güneş gazetesi bugün Uğur Mumcu’yu anan bir manşet ile çıktı. Gazetenin “Uğurlar olsun” başlığıyla yayımlanan manşetinin yanında ise Yılmaz Özdil'in 2500 liraya satılan kitabına gönderme yapılarak "Afiyet Olsun" başlığı atıldı.

Uğur Mumcu’nun ağzından şu ifadelere yer verildi:

“Bu memlekette banka soyarken kar maskesi, ülke soyarken Atatürk maskesi taktılar.”

Uğur Mumcu’nun fotoğrafında yer alan şu satırlar dikkat çekti:

Mumcu, bağımsız Türkiye mücadelesinin yılmaz neferiydi. Kalemini satmamanın bedelini canıyla ödedi. Aynı zamanda samimi bir Atatürkçü’ydü. Mustafa Kemal üzerinden siyasi ve maddi çıkar devşirenler karşısında daime onu buldu. Yaşasaydı, Atatürk maskesiyle cebini dolduranların karşısına ilk o dikilirdi.”

Gazete, Uğur Mumcu’yu andığı haberinin yanına Yılmaz Özdil’in 2 bin 500 liraya satacağı “Mustafa Kemal” kitabına da yer verdi.

Güneş, şu ifadelere yer verdi.

"Vatansever gazeteci Uğur Mumcu’nun karanlık eller tarafından katledilişinin yarın 26. yıldönümü. Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in 'Atatürk' istismarı, Mumcu'nun tespitinin ne kadar yerinde olduğunu bir kez daha gösterdi."

NOT: 24 Ocak 1993'te, bir hasta ziyareti için çıktığı evinin önündeki otomobiline konan bombayla katledilen, Türkiye basın tarihinin efsane gazetecilerinden Uğur Mumcu, ölümünün 26’ıncı yılında törenlerle anılacak.

Güneş'in manşetini görmek için tıklayın