Abone Ol

Gül’ün babasının cenaze töreninde neler yaşandı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babası Ahmet Hamdi Gül'ün cenazesi Cami Kebir'e getirildi.

Gül’ün babasının cenaze töreninde neler yaşandı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babası Ahmet Hamdi Gül'ün cenazesi Cami Kebir'e getirildi. Dün 91 yaşında hayatını kaybeden Ahmet Hamdi Gül'ün tabutunu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve kardeşi Macit Gül taşıdı. Cenaze musalla taşına konulurken Abdullah Gül taziyeleri kabul etti.

Gül’ün babasının cenaze töreninde neler yaşandı - Resim: 1

Gül’ün babasının cenaze namazında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu yer aldı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı.

Gül’ün babasının cenaze töreninde neler yaşandı - Resim: 2

Sabaha kadar taziyeye gelenleri karşılayıp, yurt içi ve dışından, telefonla arayanlara yanıt veren Gül, "Allah herkesten razı olsun. Bizi yalnız bırakmadılar" dedi.

Dün saat 18.50 sıralarında, yoğun bakım servisine kaldırıldığı Acıbadem Kayseri Hastanesi’nde kurtarılamayan Ahmet Hamdi Gülün cenazesi hastane morguna konulmuştu. Cenazenin bu sabah yıkanması işlemine Abdullah Gül ve erkek kardeşi Macit, oğulları ve yeğenleri de katıldı. Bu arada Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’nce, ana kapının sağında bulunan Ahmet Hamdi Gül Aile Mezarlığı’nı defin işlemine hazır hale getirdi.

Mezarın bulunduğu parselin etrafı polis tarafından barikatlarla çevrildi. Resmi ve sivil polislerin yanı sıra özel harekat timlerinin de defin işleminin gerçekleşeceği mezarlık çevresinde önlem aldı.

Gül'ün oğlu Ahmet Münir Gül, dedesinin evinin önünde kurulan çadırda taziyeleri kabul etti.

Gül’ün babasının cenaze töreninde neler yaşandı - Resim: 3