Abone Ol

Gülse Birsel İrem Sak'a sevinçten takla attırdı

Oyuncu İrem Sak katıldığı radyo programında açıklamalar yaptı.

Gülse Birsel İrem Sak'a sevinçten takla attırdı

Öykü Özdoğan’ın hazırlayıp sunduğu “20 Dakia”, oyuncu İrem Sak’ı konuk etti. Sak, NTV Radyo dinleyicilerine oyunculuk hayatını ve yeni projelerini anlattı.
“Oyunculuk için ‘İstanbul’a kapak atmam lazım’ diye düşündüm”

Üniversite sınavına girdiği ilk sene Ankara’yı kazanan, fakat orada oyunculuk yapamayacağı için tekrar sınava hazırlandığını anlatan Sak, “Oyunculuk yapmak istediğim için üniversitede ‘İstanbul’a kapak atmam lazım’ diye düşündüm. O yüzden Sivas’ta bir sene daha sınavlara hazırlandım ve İstanbul Üniversitesi Amerikan Edebiyatı’nı kazandım” dedi.

“Gülse Birsel’in sesini duyunca sevinçten takla attım!”

Oyunculuk hayatına BKM’de çocuk oyunuyla başladığını anlatan Sak, kırılma noktasının ise “Yalan Dünya” dizisinde canlandırdığı “Tülay” rolü olduğunu söyledi. Dizinin senaristi Gülse Birsel’den teklif geldiğinde çok heyecanlandığını ve şaka zannettiğini anlatan ünlü oyuncu, “Telefonda onun sesini duyunca çok mutlu oldum. Kapattığımda sevinçten takla attım” dedi.

Gülse Birsel’e hep hayran olduğunu belirten Sak, “Hayran olduğunuz bir insanla iş sayesinde bir araya gelebiliyorsunuz. Biz de bu vesileyle Gülse’yle arkadaş olduk. Ama hala ara ara onla mesajlaşırken heyecanlanıyorum. Hatta görüştüğümüzde de onu bazen yandan kesiyorum” diyerek itirafta bulundu.

“Çocukken hep evin şebeğiydim”

Küçük yaşlardan itibaren komediye yatkınlığı olduğunu söyleyen ünlü oyuncu, “Çocukken hep evin şebeğiydim. Yılbaşında annemlere şovlar hazırlardım. Çerkez olduğumuz için bana sürekli ‘İrem yapma, İrem düzgün otur’ derlerdi. Bir gün dedim ki; ‘Ben bunu insanlığa yapayım. Bizimkiler hem anlamıyor, hem para da vermiyor” diyerek espri yaptı.

“Erkek yazarlar kadın dünyasını anlayamazlar!”

Türkiye’de çok fazla kadın komedyen olmamasının nedenini kadın yazar sayısının az olmasından kaynaklandığı ifade eden ünlü oyuncu, “Erkek yazarlar kadın dünyasını anlayamazlar. Bazen ben kendimi anlayamıyorum. Kadın yazarlara buradan bize yazmaları için yalvarıyorum” dedi. Sak ayrıca, yazmayı çok sevdiğini ve kendini geliştirerek yazarlık yapmayı düşündüğünü de sözlerine ekledi.

“Bir şeyi çok istediğim zaman gerçekten oluyor”

Güldür Güldür Show’da oynayan ünlü oyuncu, sette çok eğlendiklerini anlattı ve “Ben hep konservatuar eğitimi almadığım için üzülüyordum, ama burası gerçekten okul gibi” dedi.

Aynı zamanda, Craft Tiyatro’da “Hepimizin Öyküsü Aynı”yla tiyatroseverlerin karşısına çıkan ünlü oyuncu, “Bir şeyi çok istediğim zaman gerçekten oluyor. Craft’ın oyunlarını izlediğimde ‘Ben de burada bir şeyler yapmak istiyorum’ diyordum. Aradıklarında hemen kabul ettim” dedi.

“Güzel yazılmış bir senaryo için fiziksel değişim bile geçiririm”

Hep komedi filmlerinde izleme fırsatı bulduğumuz ünlü oyuncu, Erkan Tunç’un yönettiği festival filmi “Martı”da farklı bir karakterle sinemaseverlerin karşısına çıktığını söyledi. Sak, “Hayatımda ilk kez bu film için bir oyuncu koçuyla çalıştım ve bu beni çok besledi. Senaryo çok güzeldi. Güzel yazılmış bir senaryo için fiziksel değişim bile geçiririm” diye itirafta bulundu.
Ayrıca, bu yaz bir sinema filminde rol alacağını da söyleyen ünlü oyuncu, önümüzdeki sene de Gülse Birsel’in yeni projesinde yer alacağının müjdesini verdi.
Hafta içi her akşam 18.20’de yayınlanan 20 Dakika’nın tekrar bölümleri, ntvradyo.com.tr’de.