Abone Ol

Güliz Ayla Sezen Aksu'yu yanında istememiş

Genç şarkıcı Güliz Ayla, Sezen Aksu ile ilginç anısını anlattı.

Güliz Ayla Sezen Aksu'yu yanında istememiş

Son günlerde ‘Parla’ albümü ile dikkatleri üzerine çeken Güliz Ayla geçtiğimiz günlerde Radyo Viva’da Ömer Erişmen’in radyo programına konuk oldu. Albümün adı neden ‘Parla’ sorusuna:

Müzik kariyerimde şuana kadar herşey olumlu gidiyor ve bence güzel bir albüm oldu diye sözlerine başlayan Güliz Ayla; albümün adı olan ’Parla’nın pozitif bir mesaj vermek amaçlı olduğunu anlattı.

‘Memleketin başına sürekli bir şeyler geliyor, sürekli bir şeylerden mağduruz, üzerimizde kara bulutlar geziyor. Bende mücadeleci bir tipimdir, ne olursa olsun bir yerde ışık var ve ışığa bak Parla’ diyerek cevap verdi.

Pop müzik kolay bir sektör değil bence, kim kolay derse yalan söylemiş olur kanaatindeyim. Çok fazla şey ile uğraşıyoruz. Benim işim şarkı söylemek mi? Evet belki en önemli parçası. Şarkı yazmak, bestelemek… İşimin en büyük kısmı bunlar ama bunun dışında pek çok şeyi biliyor ve yapabiliyor olmam lazımmış. Benim gerektiğinde reklam işinden de anlamam lazımmış, diğer işlerden de.

Güliz Ayla Sezen Aksu'yu yanında istememiş - Resim: 1

SEZEN AKSU’YU YANIMDA HİÇ İSTEMİYORDUM!

Güliz Ayla; Ömer Erişmen’in Sezen Aksu nasıl yanında oldu peki sorusuna ise şöyle cevap verdi:

Çok komik bir hikayem var bununla ilgili. Sezen Aksu’nun stüdyosunda kaydettik ilk albümü ve şöyle dualar ettim, umarım Sezen Aksu buraya gelmez. Çünkü çok panik yapacaktım.

Sonra bir şarkıyı söylüyordum, içeri kontrol odasına bir baktım Sezen Aksu. Allahım dedim bu bir şaka mı? Gittim dışarı ve söyledim kendisine de. Ben sizi hiç istemiyordum, neden geldiniz diye:)

O da dedi ki evimde tadilat var ben bir 10 gün burada kalacağım, dedim bende 10 gün burada kayıttayım lüfen kalmayın. Sanki planlı bir şey gibiydi. Sarıp sarmaladı beni, hiç korktuğum biri gibi çıkmadı. Çok güzel tavsiyeler verdi mesela bana benim gerçekten karşıma kötü insan çıkmadı, ben gerçekten kendimi çok şanslı hissediyorum.

Ömer Erişmen’in ‘Sen ilk albümde bana hep Zuhal Olcay, Candan Erçetin, sanki onlardan biri olacaksın gibi gelirken, biranda bu şarkıyla senden slow şarkı bekleyenlerin algısını biraz çevirdiğini söylemesi üzerine, Güliz Ayla; aynen öyle, ben yerimde duramam, hareketliyimdir. Dans etmeyi, eğlenmeyi çok severim, diyorum ya ‘Bilirkişi’ şarkısını bilinçli yaptık. Kış gelince insanlar kabuklarına çekilip daha slow şeyler dinlemeyi istiyorlar, diyerek sözlerine devam etti.