Abone Ol

Gülen'i intihara sürükleyen himmet hırsızlığı mı?

Dün gündeme gelen Fetullah Gülen'in intihar girişiminde bulunduğu iddiası ile ilgili eski istihbaratçı Bülent Orakoğlu'dan çarpıcı açıklamalar geldi.

Gülen'i intihara sürükleyen himmet hırsızlığı mı?

Orakoğlu, Gülen'in FETÖ'nün önde gelen isimlerinden Mustafa Özcan'la kavgasının altında himmet adı altında örgüt üyelerinden toplanan parayı çalmasının yattığını söyledi.

Gülen'in Özcan'la yaptığı güç kavgası sonucunda intihar girişiminde bulunduğu ileri sürülmüştü.

Gülen'i intihara sürükleyen himmet hırsızlığı mı? - Resim: 1Gülen intihar girişiminde bulundu iddiası

Türkiye Gazetesi'nden Fuat Uğur, FETÖ’deki iç kavganın Fetullah Gülen’in “intihar girişiminde” bulunmasına yol açtığını yazmıştı. Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu’ndan örgüt içindeki kavganın kaynağına ilişkin önemli açıklamalar geldi.

Yeniakit.com.tr’ye konuşan Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, “Örgütteki kavga hırsızlık kavgasıdır. Fetullah Gülen’e resti çektiği söylenen Mustafa Özcan, himmet adı altında toplanan paraları çalanlardan biridir. En büyük hırsızlardan biridir. Himmet adı altında toplanan paralar hep çalınmıştır. Avrupa’ya ve ABD’ye kaçan hırsız FETÖcüler çaldıkları paralarla saltanat hayatı sürmektedirler. FETÖ elebaşı ile Mustafa Özcan arasındaki kavga da para kavgasıdır.” dedi.

CIA GÜLEN'İ TERCİH EDER

Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu, Fuat Uğur’un yazısında CIA’nın Gülen’i dışladığı ve Özcan’ı tercih ettiği yönünde bir yaklaşımın yer aldığını hatırlatarak, “CIA için Fetullah Gülen en muteber kişidir. Onlar Gülen’i tercih ederler. Buradaki kavga, para kavgasıdır. Hırsızlıklar yapılmıştır şimdi o hırsızlıkların, soygunların rantı paylaşılamamaktadır. Ortadaki çok büyük paralardır. Gülen intihar yoluna gitmişse, burada hırsızlıklardan oluşan milyarlarca doların paylaşımı kavgasına bakmak lazım. Terör örgütleri, rant paylaşımından dolayı iç kavga yaşarlar” diye konuştu.

SALTANAT SÜREN DE VAR POMPA SALLAYAN DA

Orakoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarihin en büyük terör örgütlerinden biri bu ve tarihin en büyük hırsızlık olaylarını gerçekleştirmiş bir örgüt. Bunların istismarı anlatılır gibi değil. Milyarlarca doları çaldılar ve büyük kişisel zenginlikler oluşturdular. FETÖ mensupları arasında saltanat hayatı yaşayan da var, benzin istasyonunda pompa sallayan da. FETÖ, böylesine rezil bir istismar hareketi.”